Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Düsseldorf: Σε συγκέντρωση γονέων και φορέων καλεί η Ομοσπονδία

Σε κοινή συνάντηση γονέων και φορέων της περιοχής του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας καλεί για την επόμενη Κυριακή 26.11.και ώρα 13.00 στο ενοριακό κέντρο του Ντίσελντορφ, Am Schönenkamp 1 40599 Düsseldorf η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Βόρειας Ρηανανίας Βεστφαλίας. 

Ακολουθεί η επιστολή: 

Καλούνται ,όλοι οι γονείς ,που έχουν παιδιά
σε αυτά τα σχολεία, τα παιδιά ,αλλά και όλοι οι Ελληνικοί φορείς ,που μπορούν να βοηθήσουν σε ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αγαπητοί συμπατριώτες ένας απίστευτος Υπουργός έχει βαλθεί να κλείσει τα σχολεία μας. Μετά το 2012 ξαναζούμε τον εφιάλτη του κλεισίματος των σχολείων  μας. Τα  σχολεία, που πάνω από 35 χρόνια έβγαλαν και βγάζουν εκατοντάδες ¨Έλληνες επιστήμονες 

 Ο Υπουργός ξεκίνησε φέτος σφάζοντας τα παιδιά μας στις  Πανελλήνιες. Για πρώτη φορά στα χρονικά τα έβαλε να δώσουν εξετάσεις με τους υποψηφίους της Ελλάδας. Στην συνέχεια έδιωξε τους καθηγητές μας και δημιούργησε τεράστια κενά .Από την επόμενη δε σχολική χρονιά με την δήθεν μετατροπή των Σχολείων μας σε δίγλωσσα κλείνει ουσιαστικά τα σχολεία μας . Τον ρωτήσαμε ξανά και ξανά να μας πει τι έχει σκοπό να κάνει και αυτός δεν καταδέχτηκε ούτε μία φορά να απαντήσει στα αγωνιώδη ερωτήματα  μας. Δήλωσε απλά ,ότι εφαρμόζει τους νόμους 4415/2016 και 4485/2017. 

Μα οι νόμοι αυτοί έδιωξαν τους καθηγητές μας του γράψαμε, δεν αφήνουν άλλους να έρθουν και τέλος από το 2018 μας κλείνουν . Πως φανταστήκατε κε Υπουργέ τα δίγλωσσα; Τι συμφωνίες έχετε κάνει; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουμε; Απάντηση καμία

 Ε λοιπόν δηλώνουμε .Όχι στο κλείσιμο των σχολείων, όχι στα δίγλωσσα. Απαιτούμε Συνταγματική ισότητα των παιδιών μας και κατάργηση της βάσης στις Πανελλήνιες των Ομογενών, όπως ισχύει και για τους υποψηφίους στην  Ελλάδα.
Όλοι στο Ντίσελντορφ την άλλη Κυριακή.



Μετά τιμής
Ο πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Ι. Μπαλαγιάννης                                            Χ. Νικολάου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.