Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Αρκετές γυναίκες και παιδιά στους 720 τσιχαντιστές που ζουν στη χώρα

Τα γερμανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν μέρος της ετήσιας έκθεσης της υπηρεσίας προστασίας του γερμανικού συντάγματος.

Σύμφωνα με την έκθεση στη χώρα ζουν πάνω από 720 άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα και ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση.

Στην πλειοψηφία τους είναι άντρες
αλλά όλο και περισσότερες γυναίκες και παιδιά βρίσκονται στο στόχαστρο των αστυνομικών δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών.

Άλλωστε τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης χρονιάς είχαν εκτελεστές ανήλικους. Η επίθεση ενός 15χρονου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Αννόβερο, δυο νέων στο Έσσεν και η επίθεση του 17χρονου με το τσεκούρι στο τρένο στο Würzburg.

Eπιπλέον και η αποτυχημένη προσπάθεια ενός 12χρονου στο χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Λουτβκσχάφεν που οργάνωσε ένας 12χρονος.

Δυσκολίες προκύπτουν σύμφωνα με το δημοσίευμα της Berliner Zeitung και με γυναίκες που βρίσκονται πλέον στη φυλακή ως υποστηρικτές τoυ ισλαμικού στρατού και οι οποίες προσπαθούν να επιστρέψουν στη Γερμανία. Οι εισαγγελικές αρχές έρχονται αντιμέτωπες με δηλώσεις των γυναικών αυτών ότι δεν είχαν καμία σχέση με την οργάνωση και τις επιθέσεις και ότι απλά φρόντιζαν τα παιδιά των πολιτών του ΙΣ στα σπίτια.

Τα τελευταία χρόνια ταξίδεψαν πάνω από 950 ισλαμιστές από τη Γερμανία με κατεύθυνση τη Συρία για να ενταχθούν στον ΙΣ. Περίπου 20% από αυτούς ήταν γυναίκες. Μερικοί από αυτούς  σκοτώθηκαν στον πόλεμο ενώ το 1/3 επέστρεψε πίσω στη Γερμανία.

Πηγή: Berliner Zeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.