Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσωπο της χρονιάς του Time οι γυναίκες του κινήματος #MeToo

Το περιοδικό Time λέει ότι το hashtag #MeToo είναι «μέρος της εικόνας και όχι ολόκληρη η εικόνα. Αυτή είναι η πιο γρήγορη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Έντουαρντ Φέλσενθαλ. Ο ίδιος δήλωσε στο NBC Today ότι «ξεκίνησε με ατομικές θαρραλέες ενέργειες από εκατοντάδες γυναίκες - και μερικούς άνδρες - που ήρθαν να μιλήσουν για τις δικές τους ιστορίες».

Το βραβείο δίνεται από τους συντάκτες του περιοδικού κάθε χρόνο σε κάποιο πρόσωπο ή οργάνωση που έχει απασχολήσει έντονα τα Μέσα, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Στη φετινή λίστα βρίσκονταν -μεταξύ άλλων- ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Το κίνημα #MeToo μπήκε στη λίστα του περιοδικού την τελευταία στιγμή.
Αφορμή για τη δημιουργία του στάθηκε το μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που ξέσπασε γύρω από τον Χάρβεϊ Γουαινστάιν πριν λίγο καιρό. Άντρες και γυναίκες απ' όλο τον κόσμο χρησιμοποιήσαν το hashtag για να αφηγηθεί ο καθένας τη δική του ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης, ξεσκεπάζοντας έτσι δεκάδες ισχυρούς άντρες στους χώρους της πολιτικής, των μίντια και του Χόλιγουντ.

Πηγή: reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.