Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Γερμανία: Καταψήφισε τη συμφωνία το SPD του κρατιδίου Sachsen Anhalt

Οι αντιδράσεις για τη κυβερνητική συμφωνία στο χώρο του SPD ξεκίνησαν.

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία για συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, η νεολαία (Jusos) του SPD Βαυαρίας με σκληρές λέξεις στάθηκε με Δελτίο  Τύπου ενάντια στη συμφωνία.

Ο πρώην πρόεδρος του SPD και
Ομοσπονδιακός Υπουργός Εωτερικών, Gabriel , άσκησε κριτική στην επιλογή να προηγηθεί συνέδριο πριν τη ψηφοφορία των μελών, το οποίο  θα αποφασίσει για την οριστική στάση του κόμματος. " Δείχνουμε να μην έχουμε εμπιστοσύνη στη βάση μας" τόνισε ο πρώην Πρόεδρος.

Το απόγευμα του Σαββάτου το ομόσπονδο συνέδριο του SPD Sachsen-Anhalt υπερψήφισε την πρόταση της νεολαίας με 52 έναντι 51 ψήφους. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς την οριστική απόφαση  παίρνει το ομοσπονδιακό συνέδριο.

Ο Πρόεδρος του κρατιδίου Nordrhein-Westfalen, Michael Groschek, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός γύρω από  τη συμφωνία στα μέλη του κόμματος.

Το αντίστοιχο Προεδρείο του κόμματος στην Έσση θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για βελτίωση της συμφωνίας, κυρίως σε θέματα υγείας, φορολογίας και αγορά εργασίας.

Πάντως, δύσκολα θα ανατραπεί η κυβερνητική συμφωνία. Όπως δείχνουν τα γεγονότα μέχρι το καθολικό Πάσχα θα σχηματιστεί κυβέρνηση.
Τώρα, όσον αφορά την SPD,  από τη στιγμή που απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης Τζαμάικα είχε ήδη χάσει (τουλάχιστον εκλογικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.