Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Το μακελειό στη Φλόριντα: Καθημερινά 90 αμερικανοί σκοτώνονται με όπλα

Και τώρα θα ακολουθήσουν τα γνωστά ενάντια στην οπλοχρησία με πολύ πιθανή την παρουσία μέρους του πολιτικού δυναμικού των ΗΠΑ, αφού ο  Πρόεδρος Τράμπ είναι κάθετα υπερ της οπλοχρησίας.
 
Καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το προηγούμενο μακελειό, αυτό
στο Λας Βέγκας, δεν υπάρχει κατι άλλο από ευχολόγια, παρόλη τη δυναμική των πολέμιων της οπλοκατοχής,  ότι κάτι θα  σταματήσει αυτή την τρέλλα.

    Ήδη, το κογκρέσο ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο με το οποίο θα διευκολύνεται η αγορά σιγαστήρων κατ οδηγία του λόμπυ των όπλων στις ΗΠΑ -NRA.

    Τι θα μπορούσε σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο μακελάρης της Φλόριντα θα μπορούσε είχε σκοτώσει δεκάδες μαθήτριες και μαθητές χωρίς να γίνει αντιληπτός.

    Ο ανταποκριτής του πρώτου κρατικού καναλιού της Γερμανίας (ARD), Martin Ganslmeier, σε σχόλιο του αναφέρθηκε στον αριθμό των  90 νεκρών καθημερινά στις ΗΠΑ από χρήση όπλων ιδιωτών.

    Στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερα όπλα από όσοι είναι οι πολίτες, συμπληρώνει στο σχόλιό του, ο ανταποκριτής του ARD.

    Γεγονός είναι ότι το λόμπυ του όπλων είναι δυνατό και δύσκολα θα μπορέσει να τεθεί στο περιθώριο. Πολύ περισσότερο όταν η κουλτούρα των αμερικανών δεν αντιστέκεται στους νόμους που διευκολύνουν την κατοχή όπλων .

    Σίγουρο είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν ιδιαιτερότητες και ότι η κατοχή όπλων είναι διαφορετική σε αστικές περιοχές από ό,τι είναι στις αγροτικές περιοχές. Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος κίνησε την πιο σοβαρή προσπάθεια για αυστηρότερους νόμους ελέγχου των όπλω,ν τελικά δεν κατάφερε πολλά, επειδή ακριβώς  η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη σε περιορισμούς. Την περίοδο εκείνη είχε μάλιστα, σημειωθεί  αύξηση στις αγορές όπλων από το φόβο μήπως απαγορευτούν.

    Τώρα που στην εξουσία είναι ο "φίλος της οπλοκατοχής" (αντισυστημικό τον ήθελαν πολλοί προεκλογικά) η κατάσταση μάλλον θα χειροτερέψει και έτσι μετά το Λας Βέγκας ήρθε η Φλόριντα, που δυστυχώς θα είναι μόνο ένα από πολλά ανάλογα επεισόδια που θα διαδραματισθούν στις ΗΠΑ.

Της συντακτικής επιτροπής του Δορυφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.