Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Νέο άρθρο της SZ για το σχολικό κτίριο στο Μόναχο

Την νέα του πρόταση για το οικόπεδο θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος του Μονάχου σϋμφωνα με άρθρο της σημερινής SZ. Η πρόταση (συμβιβασμού την ονομάζει το άρθρο) θέλει την κατεδάφιση του χτισίματος  και το "μοίρασμα"  του οικοπέδου των 17.300 τμ σε 9.500 τ.μ. στο Δήμο -για την επέκταση του γερμανικού Michaeli-Gymnasium - και 7.800 τ.μ. (με μίσθωμα) στην ελληνική πλευρά για να χτίσει το δικό της σχολείο. 

Το άρθρο αναφέρεται και στις γνωμοδοτήσεις των δυο πλευρών και ιδιαίτερα στον  ειδικό απο πλευράς του Δήμου Reinhold Geimer ο οποίος δεν αμφισβητεί μια δικαστική επιτυχία  του Δήμου, καθώς δεν βλέπει να τίθεται θέμα ασυλίας. 

Όμως το κείμενο που θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο περιγράφει και την πολιτική παρέμβαση προς το Δήμο για να βρεθεί μια εξωδικαστική λύση στο πρόβλημα.τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από τον Πρόεδρο της Γερμανίας και τον υπουργό εξωτερικών.

Η ελληνική πλευρά δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη στην πρόταση του Δημάρχου. Προφανώς, επισημαίνεται στο άρθρο, θέλει να εξετάσει εάν αρκούν τα τ.μ. που προσφέρει ο Δήμος, εάν θα υπάρχει συμφωνία με το μίσθωμα και το ποιος θα αναλάβει το κόστος που θα προκύψει από την κατεδάφιση του οικοδομήματος.

Βέβαια το άρθρο επισημαίνει ότι μια δικαστική αντιδικία μπορεί να κρατήσει χρόνια κάτι που θα καθυστερήσει και το χτίσιμο του παραρτήματος του γερμανικού γυμνασίου.

Αυτό που για άλλη μια φορά θα σταθεί ενάντια στην νέα πρόταση του Δημάρχου είναι το συνοικιακό συμβούλιο το οποίο επιμένει στην άποψη ολόκληρο το οικόπεδο να διατεθεί για το γερμανικό γυμνάσιο.

Σημειώνεται ότι το συνοικιακό συμβούλιο ήταν από την εποχή της αγοράς του οικοπέδου από την ελληνική πλευρά αντίθετο στο χτίσιμο ελληνικού σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου