Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Ο 17χρονος Νίκος Σκλαβούνος έφερε την Έλλαδα στο βάθρο, στο πρώτο σκαλί, και σήκωσε ψηλά την Ελληνική σημαία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Νίκος Σκλαβούνος στην πρώτη του συνέντευξη μίλησε στη δημοσιογράφο Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr για τη νίκη του και στην ερώτηση "Πως
ένιωσες με την κατάκτηση του χρυσού; απάντησε:

"Στην αρχή άργησα να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει. Αργείς να καταλάβεις ότι βγήκες πρώτος σε όλον τον κόσμο. Είχα ανέβει στο βάθρο και δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν πρώτος! Αλλά όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο συνειδητοποίησα ότι όλες οι προσπάθειες και οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι."

Πόσες ώρες αφιέρωνες στην προπόνηση;
Καθημερινά έκανα 2 ώρες προπόνηση το βραδυ, ή πρωινές καθώς και δυο φορές τα σαββατοκύριακα. Ενδιάμεσα κάναμε και προπόνηση ενδυνάμωσης.

Μαθήματα στο σχολείο και μαθήματα Ζίου Ζίτσου. Πώς συνδυάζονται αυτά;
Το Ζίου Ζίτσου είναι ένα αθλημα που σε ηρεμεί, σε κάνει να σκέφτεσαι ήρεμα αλλά και να ξεσπάς! Έτσι όταν πας στην προπόνηση, χαλαρώνεις και συνεχίζεις μετά το διάβασμα με ηρεμία, είσαι πιο συγκεντρωμένος. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της προετοιμασίας, ήταν πιεστικά και δύσκολα, επέστρεφα σπίτι κουρασμένος. Αλλά όταν έχεις προκριθεί και πας σε ένα Παγκόσμιο για να βοηθήσεις τη χώρα σου να ανέβει, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και συνεχίζεις.

Ολόκληρη η συνέντευξη  http://www.wefit.gr/news/interviews/nikos-sklavounos/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.