Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Απεβίωσε ο ιδρυτής του Ελληνικού ραδιοσταθμού του Λονδίνου (LGR)

Ο Χρίστος (Τάκης) Χαρμάντα, 59 ετών, από την Αχερίτου (χωριό της Επαρχίας Αμμοχώστου Κύπρο), ίδρυσε το 1983 τον μοναδικό ελληνικό ραδιοσταθμό του Λονδίνου το 1983, για να δώσει μια φωνή στην κοινότητά του, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Παροικιακή".

Το LGR άρχισε τη λειτουργία του από ένα δωμάτιο πάνω από ένα εστιατόριο του Λονδίνου, μετά από την επιμονή ενός πελάτη του ότι «η ξενιτεμένη, ελληνική κοινότητα της Αγγλίας χρειάζεται μια δική της φωνή».

Η επένδυση ήταν επιτυχημένη και το LGR έγινε το αγαπημένο κανάλι των Ελλήνων της χώρας και πήρε την επίσημη έγκρισή του το 1989, μετά από σχεδόν έξι χρόνια λειτουργίας ως πειρατικό κανάλι.
Ο Τάκης γνώρισε τη γυναίκα του Κάτια στον σταθμό και μαζί έχουν δύο κόρες, τη Λουκία και την Ελένη. Το ζευγάρι ήταν μέλος πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων .
Σε tweet της, η Κυπριακή Ομοσπονδία του ΗΒ είπε ότι ο Τάκης ήταν ένας γενναιόδωρος, αγαπημένος και στοργικός οικογενειάρχης.
Η οικογένειά του θέλει να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα προς τιμή του Τάκη, για να «βοηθήσουν άπορες οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με μια σοβαρή ασθένεια», όπως αναφέρει η σελίδα τους στο https://www.justgiving.com/crowdfunding/Chris-Harmanda.

Η κηδεία θα γίνει στο Wood Green στο Λονδίνο, το Σάββατο, 17 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου