Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Συνεχείς επιθέσεις κατά προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς της πόλης της Λέσβου

Συνεχίζονταν ώρες μετά τα μεσάνυχτα, οι επιθέσεις κατά προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς της πόλης της Λέσβου. Γύρω στη μία γίνονταν "μάχες στήθος με στήθος" ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και οργανωμένες ομάδες, που προσπαθούσαν να διώξουν από την πλατεία τους πρόσφυγες.

Με την επέμβαση της αστυνομίας, που έκανε χρήση χημικών, απωθούνταν οι ομάδες οι οποίες όμως ανασυντάσσονταν στους γύρω
δρόμους και έκαναν νέες επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, φωτιές είχαν εκδηλωθεί σε όλο το μήκος της προκυμαίας. Σύμφωνα με το ΑθηναΙκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ακροδεξιοί και φίλαθλοι ποδοσφαιρικής ομάδας απέκρουαν τις αστυνομικές δυνάμεις με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έχουν βάλει φωτιά.

Φωτοβολίδα κατά των συγκεντρωμένων

Νωρίτερα πέταξαν μία ναυτική φωτοβολίδα στους πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στην πλατεία, με αποτέλεσμα δύο να τραυματιστούν και να μεταφερθούν με εγκαύματα σε νοσοκομείο. 

Οι πρόσφυγες σχημάτισαν "αλυσίδες" προκειμένου να αμυνθούν και έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά. 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ ακροδεξιών και προσφύγων.

Μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους πρόσφυγες. 

Σε ενίσχυση των τελευταίων έσπευσαν και ομάδες αλληλέγγυων.

Οι επιτιθέμενοι πέταξαν μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να τους επιτεθούν.   

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ακροδεξιών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές έλληνες στρατιωτικούς.

Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ,  www.lesvosnews.net



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.