Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Καγκελάριος Αυστρίας Kurz: Ανεπιθύμητες προεκλογικές συγκεντρώσεις τούρκων πολιτικών

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου 2018.

"Αν η Τουρκία σκοπεύει να πραγματοποιήσει  πάλι να πραγματοποιήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αυστρία, τότε το
μόνο που μπορώ να πω καθαρά είναι ότι αυτές οι εμφανίσεις είναι ανεπιθύμητες και δεν θα τις επιτρέψουμε», δήλωσε ο Kurz στον αυστριακό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ORF..

Αλλά και στη Γερμανία δεν θα διεξαχθεί προεκλογική εκστρατεία. Η ρύθμιση του πρώην  Υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel - απαγορεύονται εκδηλώσεις τρίτων χωρών  τρεις μήνες πριν από εκλογές ή δημοψηφίσματα στις χώρες τους- εξακολουθεί να ισχύει, φέρεται να  δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Οι απαγορευμένες εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών πριν από το περσινό δημοψήφισμα είχαν βαρύνει σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τη Γερμανία, μεταξύ άλλων, για «ναζιστικές μεθόδους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier δεν θα δεχτεί τον ομόλογό του Ερντογάν μέχρι τις νέες εκλογές.

Πηγή: Spiegel




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.