Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Mark Zuckerberg: Θα χρειαστoύν "μερικά χρόνια" για να διορθωθούν τα ζητήματα προστασίας των χρηστών του

Το Facebook, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Mark Zuckerberg, θα χρειαστεί  "μερικά χρόνια" για να διορθώσει τα ζητήματα προστασίας των χρηστών του. Επιθυμούσε να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα σε τρεις ή έξι μήνες, αλλά θα χρειαστεί "μεγαλύτερη χρονική περίοδος", δήλωσε ο Ζουκμπεργκ σε συνέντευξη που δημοσίευσε τη Δευτέρα η αμερικανικό πορταλ ειδήσεων "Vox". Το Facebook θα βγει από "αυτήν την τρύπα", αλλά αυτό θα
διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η επιχείρηση υπόκειται σε τεράστια πίεση από το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών  δεδομένων από περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook από την βρετανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica. Τα δεδομένα φέρεται να έχουν αξιολογηθεί και χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική εκστρατεία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Οι αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες.

Σε απάντηση στο σκάνδαλο, το Facebook είχε ήδη ανακοινώσει αρκετές αλλαγές στο δίκτυο τις τελευταίες ημέρες. Με τον επανασχεδιασμό των σελίδων του Facebook, οι χρήστες θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά που αυξάνουν την ασφάλεια των προφίλ τους.

Ο Ζουκερμπεργκ ανέφερε στη συνέντευξη στο «Vox» ότι τα προβλήματα του Facebook προέκυψαν, μεταξύ άλλων, επειδή η εταιρεία του ήταν υπερβολικά ιδεαλιστική και επικεντρώθηκε πάρα πολύ στις θετικές πτυχές της σύνδεσης των ανθρώπων. Το Facebook δεν ενδιαφέρθηκε αρκετά για "κάποιες από τις αρνητικές χρήσεις" των εργαλείων που παρέχει το δίκτυο.

Πηγή: AF, msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.