Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Η υποβολή συμμετοχών για το πρόγραμμα RG Challenge18 άνοιξε!

Δελτίο τύπου: Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Reload Greece ανακοινώνει την υποβολή συμμετοχών για διεθνείς και ελληνικές επιχειρηματικές ομάδες στο RG Challenge18. Το εντατικό 11ήμερο πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator) θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, θα υποστηρίξει 15 start-ups
με σκοπό να σηκώσουν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους. Οι start-ups θα εκπαιδευτούν στην προσέλκυση επενδυτών, θα αποκτήσουν γνώσεις για το βρετανικό και ελληνικό επενδυτικό οικοσύστημα και θα είναι έτοιμοι να λάβουν την πρώτη τους χρηματοδόση.

Οι κορυφαίοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί μέντορες του Reload Greece οι οποίοι προέρχονται από εταιρείες όπως η IBM, η Unilever, η PwC, η Credit Suisse θα υποστηρίξουν τις start-ups ώστε να βελτιώσουν το επιχειρηματικό μοντέλο, τη στρατηγική και τα χρηματοοικονομικά τους στοιχεία. Εξειδικευμένοι life coach θα στηρίξουν τους επιχειρηματίες για να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποιθησή τους. Οι Startups θα παρουσιάσουν την ιδεα τους μπροστά σε μια ομάδα επενδυτών στην τελική Dragons 'Den εκδήλωση και θα ωφεληθούν από συναντήσεις 1: 1 με επιλεγμένους επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους.

Φέτος θα συνεχίσουμε τις συνεργασίες μας με βασικούς συντελεστές της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής με ομάδες να προέρχονται απο τους ‘be finnovative’ and ‘Business Seeds’ - επιταχυντές της  Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος  και με ομάδες από το ‘egg’ - επιταχυντή της Eurobank.

Η βραβευμένη νικήτρια  του RG Challenge17 του περασμένου έτους, η εταιρεία Workathlon, που παρέχει υπηρεσίες στον τουριστικό τομέα και έχει έδρα στην Ελλάδα, συμμετείχε στο πρόγραμμα μέσω της συνεργασίας του Reload Ελλάδας με την πρωτοβουλία Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η Κατερίνα Σαντίκου, Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon, κέρδισε χρηματικό έπαθλο, νομικές συμβουλές από την Keystone Law, mentoring και μια συνεδρία για τη στρατηγική. Από τότε που κέρδισε το RG Challenge17, το Workathlon απασχολεί σήμερα μια ομάδα 7 υπαλλήλων και έχει κερδίσει σημαντικές επενδύσεις. Ο Γιώργος Καλλίγερος, ιδρυτής της εταιρίας Pushme, ο οποίος κέρδισε το βραβείο του κοινού, έχει από τότε αναπτύξει το Pushme σε μια ομάδα 5 ατόμων πλήρους απασχόλησης, έχουν αποκτήσει σημαντικές επενδύσεις και επί του παρόντος ερευνούν ευκαιρίες να κατασκευάσουν ένα μέρος του προϊόντος τους στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις για το RG Challenge 18 κλείνουν στις 13 Απριλίου και μετά από μια διαδικασία επιλογής, το RG θα καταλήξει στη συμμετοχή των 15 ομάδων με μέγιστο αριθμό 3 συμμετεχόντων ανά ομάδα. Το Reload Greece ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη λήψη αιτήσεων από εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και υψηλής τεχνολογίας στον τομέα του τουρισμού, της γεωργίας, της ναυτιλίας, της χρηματοδότησης, της ιατρικής και της εκπαίδευσης ενώ στοιχεία AI (τεχνητή νοημοσύνη), Big Data ή Virtual Reality θα αποτελούσαν πλεονέκτημα.

Αν έχετε μια επιχείρηση που επιλύει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα ή συνδέεται με την Ελλάδα και δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στη χώρα, αυτή είναι η ευκαιρία  να οδηγήσετε  την start-up σας στο επόμενο επίπεδο. Συνδεθείτε με τους επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάσδας, με πάνω από 50 κορυφαίους επαγγελματίες μέντορες και επίδοξους επιχειρηματίες  στο RG Challenge18!

Παρακολουθήστε το βίντεο RG Challenge - https://www.youtube.com/watch?v=GcinityknSQ
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας -https://www.reloadgreece.com/rgc18/
Κάντε αίτηση στο RG Challenge18 - http://bit.ly/2od35jb

Το RG Challenge18 υποστηρίζεται από:


            

Community Partners:

 Σχετικά με την Reload Greece: To Reload Greece είναι ένα εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Χτίζουμε μια νέα γενιά επιχειρηματιών για να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στις χώρες καταγωγής τους. Το μοντέλο επιχειρηματικότητας μας αξιοποιεί με επιτυχία τη δύναμη της Διασποράς και συμμετέχουμε σε μια ενεργή κοινότητα με πάνω από 20.000 Reloaders.

Για ερωτήματα Τύπου: Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη Reload Greece Marketing & Engagement Manager, Kate Topping στο kate.topping@reloadgreece.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου