Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Μειώνει τις πτήσεις από Αθήνα και κλείνει τη βάση στα Χανιά η Ryanair

Την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα λόγω των «χρεώσεων των ελληνικών αεροδρομίων» ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ryanair διευκρινίζοντας ότι από την 1η Ιουνίου θα μεταφέρει ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης
απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους. Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι ενώ όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης, «δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, γεγονός που απαιτεί λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση».

Ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Λάρδης η «Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια. ”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή έρχεται λίγο πριν τους «εορτοασμούς» που ετοιμάζει η Ryanair με αφορμή την συμπλήρωση 4 ετών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος» , και την μεταφορά 10.000.000 επιβατών αλλά και λίγο μετά από την ανακοίνωση της Aegean για να ενδυνάμωση και ανανέωση του στόλου της.

Δημοσίευση: http://www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου