Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Γερμανία: Τι αλλάζει από αύριο 1η Ιουνίου

Public Viewing και μετά τις 10.00 μ.μ.
Η παρακολούθηση του μουντιάλ ποδοσφαίρου στη Ρωσία θα μπορεί να γίνεται σε υπαίθριους χώρους με μεγαλοθόνες και μετά τις 10 μ.μ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της διαφοράς της ώρας με τη Ρωσία.

Κατώτερος μισθός
Η επιτροπή που προσαρμόζει κάθε δυο χρόνια τον κατώτερο μισθό (Mindestlohn) θα αποφασίσει τον Ιούνιο το τι θα ισχύει από 1.1.2019. Η εκτίμηση είναι ότι θα αυξηθεί από 8,84 € που είναι σήμερα σε 9,19 €

Απαγόρευση πετρελαιοκίνητων ΙΧ στο Αμβούργο από 1 Ιουνίου 2018

Παλιά μοντέλα πετρελαιοκίνητων ΙΧ και φορτηγώνδεν θα μπορούν να κυκλοφορούν σε δυο δρόμους της πόλης (Hamburg Altona-Nord ). Θα ισχύει για τα ΙΧ που δεν έχουν τη νόρμα "Euro-6" .  Σύμφωνα πάντως με την τοπική εφημερίδα "Hamburger Abendblatt" από τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα επωφεληθούν 278 κάτοικοι των συγκεκριμέων περιοχών. 

Ο Σταυρός στα δημόσια κτίρια της Βαυαρίας
Στην είσοδο των δημόσιων χώρων πρέπει να υπάρχει ο σταυρός. Η ρύθμιση αυτή του νέου Πρωθυπουργού του κρατιδίου Markus Söder δεν θα ισχύει για Πανεπιστήμια, Μουσεία και θέατρα. Για τους χώρους αυτούς η απόφαση αποτελεί απλά "πρόταση".

Τρακτέρ και αγροτικά οχήματα
Τρακτέρ και παρόμοιες αγροτικές μηχανές που κυκλοφορούν με ταχύτητα τουλάχιστον 50 χλμ/ώρα θα χρειάζονται πλέον ειδική άδεια κυκλοφορίας και θα ενταχθούν στην κατηγορία των εμπορικών μέσω μεταφοράς. 

Επίσημη έναρξη των υπαίθριων πισίνων

Στις 1 Ιουνίου ξεκινάει η μετεωρολογική θερινή περίοδος και επίσημα θα ανοίξουν οι υπαίθριες πισίνες,

Αύξηση μισθών σε Βάδη - Βυρτεμβέργη
Οι εργαζόμενοι σε εταιρίες προώθησης και μεταφοράς προιόντων και αγαθών Speditions- und Logistikbranche θα λάβουν από 1 Ιουνίου αύξηση 3,2%. Του χρόνου από 1η Απριλίου θα λάβουν άλλη μια αύξηση 2,6%. Μαθητευόμενοι σε επαγγελματικές σχολές θα λάβουν το Σεπτέμβριο 2018 και 2019 κατά 40 ευρώ.




1 σχόλιο:

  1. στα λογια ειναι ολα καλα . ακομα και αν γινουν εργα , ειμαι περιεργος να δω ποσοι εργοδοτες θα κανουν αυξηση ... μονο οι σωστες εταιριες και αυτες ειναι λιγες μπρος στα λαμογια . Εγω πιστευω τι η γερμανια αυτοκτονει και δεν ξερω τον λογο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.