Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Από σήμερα 15.000 νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εισιτήριο για ταξίδια

Αν στις 1η Ιουλίου είσαι 18 ετών, δηλ αν έχεις γεννηθεί μεταξύ 2 Ιουλίου 1999 και 1η Ιουλίου 2000,
  • αν έχεις την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε. (28)
  • αν ξεκινήσεις το ταξίδι σου από χώρα της Ε.Ε.
  • αν το ταξίδι σου είναι μεταξύ 9 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου και για ένα διάστημα μιας ημέρας έως 30
  • αν θέλεις να ταξιδέψεις σε τουλάχιστον μια (ανώτερο 4) χώρες της Ε.Ε.
μπορείς να αιτηθείς ένα από τα 15.000 εισιτήρια για νέους που θα προσφέρει δωρεάν η Ε.Ε. 

Οι μετακινήσεις θα γίνονται κατά κύριο λόγο με τρένο. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίσεις από κοντά την ανεπανάληπτη ποικιλία και ομορφιά των πόλεων και των τοπίων που προσφέρει η ήπειρός μας.
Για να μπορέσεις να επισκεφτείς όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, η ταξιδιωτική κάρτα θα παρέχει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.

Πότε και πώς να υποβάλω αίτηση;

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση διαδικτυακά από τις 12 Ιουνίου,  ώρα 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 26 Ιουνίου 2018, ώρα 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης​). Πρώτα απ΄ όλα, θα πρέπει να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία, καθώς και λεπτομέρειες για το ταξίδι που σκοπεύεις να κάνεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να απαντήσεις ένα κουίζ 5 ερωτήσεων με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Πύλης Νεολαίας με στόχο τους/τις νέους/ες. Τέλος, θα πρέπει να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση, που θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα να κατατάξει τους ενδιαφερόμενους σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις. 

Αν επιλεγείς, θα πρέπει να ξεκινήσεις το ταξίδι σου μεταξύ 9 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναλυτικά:  https://europa.eu/youth/discovereu_el


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου