Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Aθήνα: Ξεκίνησε το πρώτο «Συνέδριο των Απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών»

Το πρώτο «Συνέδριο των Απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών» (First Congress of Greek Mathematicians) πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και της ανακήρυξης, από το υπουργείο Παιδείας, του 2018 ως Έτους Μαθηματικών για την Ελλάδα.
Την πρωτοβουλία τής διοργάνωσης είχε η ΕΜΕ, από κοινού με όλα τα Τμήματα Μαθηματικών και Στατιστικής των ελληνικών ΑΕΙ, τη Μαθηματική Εταιρεία Κύπρου, τη Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπη, τη Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και τον Δήμο Ζωγράφου. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στοχεύει να καθιερώσει την Αθήνα ως τόπο επιστημονικής και δημιουργικής συνάντησης των Ελλήνων μαθηματικών που ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πενθήμερο συνέδριο θα καλύψει όλες τις περιοχές των θεωρητικών και των εφαρμοσμένων Μαθηματικών και θα φιλοξενήσει κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες μαθηματικούς.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι οι: Σπυρίδων Αργυρός (ΕΜΠ), Δημήτριος Χριστοδούλου (ETH Ζυρίχης), Κων/νος Δασκαλάκης (MIT), Μιχάλης Δαφέρμος (Πρίνστον), Παναγιώτα Δασκαλοπούλου (Κολούμπια), Αθανάσιος Φωκάς (Κέιμπριτζ), Σταύρος Γαρουφαλλίδης (Georgia Inst. Tech.), Νίκος Καπουλέας (Brown U.), Γεώργιος Καρνιαδάκης (Μπράουν), Μιχαήλ Κατεχάκης (Ράτγκερς), Αλέξανδρος Κεχρής (Caltech), Φωκίων Κολαΐτης (Καλιφόρνια-Σάντα Κρουζ), Χαράλαμπος Μακριδάκης (FORTH), Μαριάνθη Μάλλιαρη (Σικάγο), Αντώνης Μελάς (ΕΚΠΑ), Γεώργιος Παππάς (Μίσιγκαν), Γεώργιος Παπανικολάου (Στάνφορντ), Γεώργιος Σκανδάλης (Παρισιού-Ντ. Ντιντερό), Χάρυ Ταμβάκης (Μέριλαντ), Θάλεια Ζαριφοπούλου (Τέξας-Όστιν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.