Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Μάιο του 2018 εκδόθηκαν 95.200 εισιτήρια, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο μήνα του ΄17 κατά τον οποία είχαν εκδοθεί 68.100 εισιτήρια. «Χαρακτηρίζω την άνοδο "τρομακτική" με την καλή έννοια. Αποτυπώνει την καλή δουλειά που γίνεται για την προώθηση του πολιτιστικού μας προϊόντος διεθνώς» ανέφερε στο ΑΠΕ-
ΜΠΕ ο αρχιφύλακας του Μουσείου Μανόλης Αποστολάκης, τονίζοντας πως οι επισκέπτες τουρίστες εκφράζουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την Κνωσσό. «Στην περίπτωση δε που συνοδεύονται από ξεναγό, το άκουσμα της ιστορίας του Ανακτόρου εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και πολλοί είναι εκείνοι που υπόσχονται ότι θα ξανάρθουν» σημείωσε.

Σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε πως παρατηρήθηκε πρόβλημα στο σύστημα έκδοσης, κατά τη διάρκεια δοκιμής, την προηγούμενη εβδομάδα, από τεχνικούς που έφτασαν από την Αθήνα, αλλά εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η αποκατάστασή του, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο των ουρών των επισκεπτών.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου