Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πρόβλημα στις συναλλαγές με κάρτες VISA στην Ευρώπη– Μπλόκαρε το σύστημα

Η εταιρεία Visa ανακοίνωσε ότι το σύστημα πληρωμών της αντιμετωπίζει "διακοπή λειτουργίας" που εμποδίζει "κάποιες συναλλαγές" στην Ευρώπη.

"Είμαστε αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με μια διακοπή λειτουργίας που εμποδίζει την ολοκλήρωση κάποιων συναλλαγών με Visa στην Ευρώπη", ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter.

"Ερευνούμε την αιτία και εργαζόμαστε
να λύσουμε το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό".

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να αναφέρει τον αριθμό χρηστών καρτών που έχουν επηρεαστεί.
Προβλήματα ανέφεραν  και αρκετοί Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν συναλλαγές με τις κάρτες τους, οι οποίες όμως δεν  γίνονταν αποδεκτές από τα POS.

Λόγω του προβλήματος, οι συναλλαγές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν με το μεγαλύτερο σύστημα πληρωμής καρτών. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές, είτε διαδικτυακά είτε σε καταστήματα, δεν μπορούν να πληρώσουν για όσα θέλουν να αγοράσουν.

Καταναλωτές έλαβαν μηνύματα που τους έλεγαν ότι υπάρχει "διαταραχή των υπηρεσιών", γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να στείλουν ή να λάβουν χρήματα.

Η Lloyds Bank εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: «Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχει ένα ζήτημα που επηρεάζει πληρωμές με Visa, το οποίο ερευνάται. Οι συναλλαγές με ΑΤΜ και Mastercard δεν επηρεάζονται. Δουλεύουμε να λύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Δημοσιεύτηκε στο Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.