Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Με επιτυχία η 14η ελληνοβαυαρική εκδήλωση στο Μόναχο

Για 14η φορά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Odeonsplatz στο Μόναχο η "ελληνοβαυαρική πολιτιστική ημέρα" την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Ορθόδοξη εκκλησία και ελληνικοί σύλλογοι του Μονάχου και στην οποία συμμετείχαν βαυαρικά συγκροτήματα (μουσικά και χορευτικά) όπως η Bayerische Blaskapelle Neubiberg, η παιδική χορωδία των εθελοντών πυροσβεστών από το Aschheim, χορευτικό από την Κοινότητα Lohhof καθώς και το ισραηλινό
ντουέτο Folkadu.

Το μουσικό πρόγραμμα κάλυψε το συγκρότημα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ ενώ ελληνικούς χορούς παρουσίασαν το χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Επτανησίων, Ποντίων, Ηπειρωτών, Ελασσονιτών, Κρητικών, Θρακιωτών και Λυκείου Ελληνίδων.

Τη δική του παράσταση έδωσε και το χορευτικό συγκρότημα "Κορυφή" από την Ημαθία που βρισκόταν στο Μόναχο.

Την παράσταση κέρδισε το μικρό χορευτικό του ελληνικού νηπιαγωγείου Μονάχου (της Ορθόδοξης Εκκλησίας).

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον π. Γεώργιο Σιώμο και την Πρόεδρο του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης (που στήριξε οικονομικά την εκδήλωση) Dimitrina Lang.

Την παρουσίαση της εκδήλωση, για μια ακόμη φορά, πραγματοποίησε η Φανή Αθέρας (Βαυαρική Ραδιοφωνία) ενώ το συντονισμό της ημέρας είχαν αναλάβει η Ευστρατία Σουιτσμές, Γεώργιος Μεταλληνός και Τάκος Πάρτσκας (χορευτικά).

Στην εκδήλωση, για ακόμη μια χρονιά, παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος καθώς και μια σειρά επισήμων όπως η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, βουλευτές της κρατιδιακής Βουλής, του Δήμου Μονάχου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Παλλάδιον κ.α   

Φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας του Μονάχου www.doryforos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.