Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στους 81 οι νεκροί – Οι πυροσβέστες εντοπίζουν σορούς στα καμένα σπίτια

Τους 81 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ραφήνα, το Μάτι και το Νέο Βουτζά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στον αριθμό των νεκρών προστέθηκαν μία γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στην οικία της στο Μάτι και ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο
Νοσοκομείο με εκτεταμένα εγκαύματα.

Από χθες οι πυροσβέστες μπαίνουν στα καμένα σπίτια, αναζητώντας αγνοουμένους. Σήμερα εντοπίστηκε η σορός μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στο σπίτι της, ενώ χθες ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και άτομα των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι’ αυτό τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα φόβους εκφράζουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερβεί τους 100.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Νέου Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199.

Εν των μεταξύ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), δέκα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των νοσηλευομένων τραυματιών ανέρχεται στους 71, ενώ 4 παιδιά που βρίσκονται στα Νοσοκομεία Παίδων, αναμένεται εντός της ημέρας τα περισσότερα να λάβουν εξιτήριο.

Πηγή-Δημοσίευμα του: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.