Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη: Σημειώματα των εγκλωβισμένων παιδιών . O χρόνος όμως πιέζει

Tο βράδυ της Παρασκευής αναβλήθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Πολλά από τα εγκλωβισμένα παιδιά, από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι, ενώ κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση, κάτι που περιπλέκει τα σχέδια. Αυτή τη στιγμή, ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται 11 ώρες για να φτάσει στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά και να επιστρέψει.

Συγγνώμη από τους γονείς των 12 παιδιών ζήτησε ο προπονητής τους, που βρίσκεται εγκλωβισμένος μαζί τους στο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο 25χρονος προπονητής Εκαπόλ Τσανταουόνγκ, αλλά και τα παιδιά, έστειλαν σημειώματα στους γονείς,
μέσω των δυτών. «Μην ανησυχείτε, είμαστε όλοι δυνατοί», γράφουν τα παιδιά, στα χειρόγραφα σημειώματα, που περιλαμβάνουν αιτήματα για φαγητό, αλλά και... αιτήματα από τους δασκάλους τους.

«Μην μας βάλετε πολλές εργασίες», γράφει ένα παιδί προς τους δασκάλους του.

«Προς όλους τους γονείς, τώρα όλα τα παιδιά είναι καλά. Υπόσχομαι να τα φροντίσω με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ' όλους τους γονείς», γράφει ο 25χρονος, στο σημείωμα που έδωσε σε δύτη την Παρασκευή και που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο. Μέχρι τώρα, έχουν δημοσιοποιηθεί δύο βίντεο από την ανακάλυψη της ομάδας το βράδυ της Δευτέρας και ένα δεύτερο που ήταν γυρισμένο στην Τρίτη.

Τα σημειώματα, των παιδιών προς τις οικογένειές τους, αποτελούν τις πρώτες δημόσιες αποδείξεις από την Τρίτη ότι βρίσκονται στη ζωή.

Στο μεταξύ, ο θάνατος του πρώην δύτη του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού των παιδιών, δημιουργεί ερωτήματα για το κ

Όμως, ο χρόνος πιέζει, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές, ενώ έχει πέσει το επίπεδο του οξυγόνου.
Περισσότερες από 100 γεωτρήσεις για διάσωση από ψηλά

Οι διασώστες, που προσπαθούν να σώσουν δώδεκα παιδιά και τον προπονητή τους στο ποδόσφαιρο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από εκατό κάθετες γεωτρήσεις, με στόχο να απομακρύνουν τα παιδιά από ψηλά και όχι με κατάδυση.

«Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από εκατό γεωτρήσεις. Όμως δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει τη θέση τους», δήλωσε ο επικεφαλής του πυρήνα διαχείρισης της κρίσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

«Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή», διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου.

Πληροφορίες: AFP, BBC, ΑΠΕ

ατά πόσο είναι εφικτή η επιχείρηση απομάκρυνσης από το σπήλαιο που βρίσκονται εγκλωβισμένα 14 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.