Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα- Καίγονται σπίτια- Εκκενώθηκαν οικισμοί

 Tελευταία νέα :

Δήμαρχος Ραφήνας: Ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί


Πύρινη κόλαση στην Κινέτα, όπου από νωρίς το μεσημέρι μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη.


Εξελίσσονται τέσσερα έως πέντε ενεργά μέτωπα, ενώ οι φλόγες εκτείνονται απόσταση σε έξι χιλιομέτρων.

Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν
στην περιοχή οι φλόγες έχουν μπει στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα, βόρεια της Κινέτας. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας.

Οι φλόγες έχουν μπει στις αυλές σπιτιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 17.00 είχαν τυλιχθεί στις φλόγες 15 σπίτια.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ, καθώς οι φλόγες έφτασαν στο πλάι του οδοστρώματος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Και ο στρατός συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς: Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ. Παράλληλα, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης όταν του επιτέθηκε τρομαγμένο σκυλί μέσα στην αυλή ενός σπιτιού που καιγόταν.

Το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν σκεπάσει πολλές περιοχές της Αττικής, φθάνοντας έως και στο κέντρο της Αθήνας.

Διεκόπησαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηρόδρομου στο τμήμα Αθήνα- Κιάτο και αντίστροφα. Η εντολή εδόθη από την ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική.

Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.