Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Νέο πολιτική κρίση στη Γερμανία. Το SPD «απειλεί» με αποχώρηση

Νέα «σύννεφα» συγκεντρώνονται πάνω από την κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς, παρότι η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να τα βρει με τον αρχηγό του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν βρίσκει αντίθετο τον δεύτερο εταίρο της, το SPD, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες στα σύνορα
της χώρας.

«Με το SPD (στην κυβέρνηση) δεν πρόκειται να δημιουργηθούν μαζικοί καταυλισμοί όπου οι πρόσφυγες θα κλείνονται επί εβδομάδες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λαρς Κλίνγκμπαϊλ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία, όμως, η αρχηγός του κόμματος, Αντρέα Νάλες, δήλωσε χθες το βράδυ, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ότι οι εταίροι βρίσκονται σε καλό δρόμο για μια συμφωνία.

«Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αλλά δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει», δήλωσε η Νάλες και ζήτησε από το κόμμα της «λίγη ακόμη εμπιστοσύνη για το επόμενο διάστημα». Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε οτιδήποτε παραβιάζει την προγραμματική συμφωνία ή έρχεται σε αντίθεση με το Σχέδιο πέντε σημείων του SPD.

Πηγή: SZ, Cnn Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου