Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Έπεσε στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο και διασώθηκε μετά από 10 ώρες, στα νερά της Αδριατικής θάλασσας

Η 46χρονη Βρετανίδα έπεσε από το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 95 χιλιόμετρα μακριά από την Κροατία και επιβίωσε δέκα ώρες στα νερά, πριν την εντοπίσει σωστική λέμβος των αρχών της Κροατίας. 

Η Λονγκσταφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην πόλη Πούλα
στην Κροατία και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκε στο νερό, πριν την τελευταία στάση της επταήμερης κρουαζιέρας των 2.300 επιβατών, στη Βενετία.

Στην επιχείρηση της διάσωσης που άρχισε στις 08.30 (ώρα Ελλάδας) πήραν μέρος πλοία της ακτοφυλακής, ιδιώτες και ένα αεροσκάφος PC-9. Η γυναίκα εντοπίστηκε στις 11.40, 1,3 χλμ. μακριά από το σημείο της πτώσης.

 H 46χρονη δήλωσε σε κροατικό τηλεοπτικό σταθμό πως «είμαι πολύ τυχερή που ζω. Έπεσα από το πίσω μέρος του Norwegian Star και έμεινα στο νερό δέκα ώρες μέχρι να με σώσουν αυτοί οι υπέροχοι κύριοι». «Καθόμουν στο πίσω μέρος του καταστρώματος και... ναι, ήταν άσχημα», είπε πριν μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 

Διασώστης που δεν κατονομάζεται δήλωσε στη Sun: «Μας εξήγησε ότι το γεγονός ότι κάνει γιόγκα τη βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή, αφού ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Μας αποκάλυψε πως τραγουδούσε, για να μη νιώθει το κρύο της θάλασσας». Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας της Κροατίας είπε πως «εξετάσαμε τις κάμερες ασφαλείας του πλοίου, για να δούμε την συγκεκριμένη ώρα που η γυναίκα έπεσε στο νερό». «Γνωρίζοντας την ακριβή ώρα, μπορέσαμε να ξέρουμε την ακριβή θέση του κρουαζιερόπλοιου» ανέφερε στην εφημερίδα Sun. 

Ο καπετάνιος του σωστικού σκάφους είπε ότι η γυναίκα ήταν εξαντλημένη, προσθέτοντας: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σώσαμε μία ανθρώπινη ζωή». Οι συνθήκες του περιστατικού ερευνώνται και η βρετανική Πρεσβεία στην Κροατία έχει ενημερωθεί. 

Με πληροφορίες από The Guardian Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.