Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Σπαραχτικές περιγραφές: Προσπάθησε να θηλάσει τον «μπέμπη της» μέσα στη θάλασσα (βίντεο)

Απίστευτη τραγωδία χτύπησε την πόρτα του πυροσβέστη ο οποίος την ώρα που έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι, έχανε ουσιαστικά το έξι μηνών παιδί του και τη γυναίκα του.

Την Παρασκευή έχασε τη μάχη για τη ζωή η 35χρονη Μαργαρίτα, η μητέρα του βρέφους που επίσης είχε πεθάνει τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας, στις 23 Ιουλίου.
Σπαραχτικές είναι οι περιγραφές των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα στην 35χρονη Μαργαρίτα, το απόγευμα της Μαύρης Δευτέρας, μέσα στη θάλασσα, στο Μάτι.

Η μάνα, ενώ είχε ήδη υποστεί σοβαρά εγκαύματα η ίδια, έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει στη ζωή το μόλις έξι μηνών αγοράκι της. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, μέσα στο νερό, προσπάθησε να το θηλάσει τον «μπέμπη» της. Προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Το μωρό ξεψύχησε στην αγκαλιά της, εκεί στη φλεγόμενη θάλασσα, ανάμεσα σε άλλους πολίτες που έβλεπαν το δράμα μπροστά στα μάτια τους. Ενας από αυτούς λέει ότι προσπάθησαν να κάνουν τεχνητές αναπνοές στο μωρό αλλά ήταν αργά.
«Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι στη θάλασσα. Ήταν ήδη στη θάλασσα σοκαρισμένη η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά. Η Μαργαρίτα είχε καεί, μαζί και το μωρό. Η μητέρα έτρεμε, έκλαιγε και το μωράκι έκλαιγε και πιστεύαμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση, όμως χειροτέρευε.
Κρατούσαμε αγκαλιά κι εμείς το μωρό για να μην κλαίει. Την πρώτη φορά η μητέρα του το θήλασε μέσα στη θάλασσα αλλά τη δεύτερη φορά βλέπαμε ότι το μωράκι δυσκολευόταν να φάει. Ο πρώτος που έφτασε με το ασθενοφόρο ήταν ο άντρας της, κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί και έφυγαν γρήγορα για το νοσοκομείο Παίδων. Ήταν τραγική η κατάσταση για όλους μας».

Αμέσως προσέτρεξαν δύο άνδρες, εκ των οποίων και ένας διασώστης που βρέθηκε στο σημείο και πραγματοποίησαν μαλάξεις στο βρέφος για να το επαναφέρουν.
Ηταν αργά

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του πατέρα του βρέφους ο οποίος είναι δασοπυροσβέστης και βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο, δημιούργησαν αυτοσχέδια φορεία και μετέφεραν το βρέφος και τη γυναίκα στο κοντινότερο πυροσβεστικό όχημα το οποίο παρέλαβε και μετέφερε το βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια και τη μητέρα στον «Ευαγγελισμό».
Ηταν λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ που το νοσοκομείο Παίδων υποδέχθηκε το παιδί, αλλά ήταν αργά.

Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη εφικτό να κρατηθούν στη ζωή, ούτε η Μαργαρίτα, ούτε το μωρό της.

Σπαραχτικό ήταν το γράμμα που έγραψε ο πατέρας του και το άφησε πριν από μερικές ημέρες στην παραλία που έχασε τη ζωή του:

«Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής, μέσα στη θάλασσα ήθελες να εντυπωσιάσεις τη μανούλα σου.

Πώς σε έβλεπε και γέλαγε και περίμενες τον πατερούλη σου να σε χαρεί. Εδώ θα είμαστε κάθε καλοκαίρι και θα κάνουμε μπάνιο δίπλα στον παράδεισο που θα τον ξανακάνεις πράσινο.

Θα παίζουμε στη θάλασσα μαζί αγαπημένοι. Εγώ η μανούλα σου και ο μπαμπάκας σου, ο,τι θέλεις εσύ μικρό μου ψαράκι.

Δημήτρης-Φωτεινή-Μαργαριτα-Ανδρέας»

Πηγές: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.