Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Χανιά: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω αναφοράς βόμβας

ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ: ΦΑΡΣΑ Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ 
---------------------------------------------------------
Σε αεροσκάφος Boeing 757 της εταιρείας Condor με 281 επιβάτες που εκτελούσε την πτήση από Αίγυπτο προς Ντισελντόρφ - Εκανε αναγκαστική προσγείωση, ενώ στο ελληνικό FIR το συνόδευσαν δύο F-16 - Σε εξέλιξη έλεγχος του αεροσκάφους

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο αεροδρόμιο Χανίων “ λόγω αναφοράς
για βόμβα σε αεροσκάφος Boeing 753 που εκτελούσε την πτήση από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου προς Ντισελντόρφ.

Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί (στις 20.47') σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου και σε πρώτη φάση απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή πυροτεχνουργοί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. 

Ωστόσο, βάσει πρωτοκόλλου ασαφαλείας, ο έλεγχος στους χώρους του αεροσκάφους και στις αποσκευές ξεκίνησε μόλις παρήλθε ο χρόνος της προγραμματισμένης άφιξης του αεροπλάνου στο Ντίσελντορφ που ήταν στις 23.25 το βράδυ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό στις τουαλέτες του αεροσκάφους ενός σημειώματος που έγραφε «bomb». Οταν το αεροπλάνο εισήλθε στο ελληνικό FIR και ενώ είχε ήδη σημάνει ήδη συναγερμός δύο F-16 το συνόδευσαν μέχρι την αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και απομακρύνθηκαν με λεωφορεία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, δημοσίευση ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.