Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Tέσσερις νεκροί: Βυθισμένη πολιτεία οι ακτές της Καρολίνας (ΒΙΝΤΕΟ)


Στη δίνη του κυκλώνα Florence βρίσκονται οι ακτές της Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το πανίσχυρο καιρικό φαινόμενο έχει μετατρέψει σε βυθισμένη πολιτεία μία τεράστια σε έκταση περιοχή, προκαλώντας καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας σε δομές και περιουσίες, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι τέσσερις νεκροί, με τραγικά
θύματα μία μητέρα με το μωρό της, μετά από πτώση δέντρου, μία γυναίκα που υπέστη καρδιακή ανακοπή και έναν άντρα που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησε να επισκευάσει μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό, ενώ η θάλασσα κυριολεκτικά ανέβηκε στην ξηρά, μετατρέποντας πόλεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μία τεράστια λιμνοθάλασσα.

Ο τυφώνας χτύπησε υποβαθμισμένος σε κατηγορία 2 τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωστόσο η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγάλη και η απειλή για απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια. Οι άνεμοι στην περιοχή Wrightsville Beach της Βόρειας Καρολίνας έπνεαν με ταχύτητες που άγγιζαν τα 150 χλμ την ώρα, ενώ στο Τζάκσονβιλ κατέρρευσε ξενοδοχείο, με συνέπεια να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι και να διασωθούν από τους διασώστες.



Πηγή: Tagesschau, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.