Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ


Αφίχθη χθες βράδυ στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η σύζυγός του Έλκε Μπουντενμπέντερ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας .

Τον Σταϊνμάιερ και τη σύζυγό του υποδέχθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας

στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ μαζί με τη σύζυγό του ενώ στιγμιότυπα από την άφιξη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ανήρτησε η γερμανική Πρεσβεία με το παρακάτω κείμενο ,στο twitter:

Επίσκεψη σε φίλους: Ο Πρέσβης κ. #Πλότνερ μαζί με τη σύζυγό του καλωσορίζουν τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο κ. Φρανκ-Βάλτερ #Στάινμαϊερ και την κ. Έλκε Μπύντενμπεντερ κατά την άφιξη τους στην #Αθήνα.

 https://twitter.com/i/status/1050091710892711937

Το πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, ξεκινά σήμερα  Πέμπτη με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθεί η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο.

Εν συνεχεία, είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό .

Ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο  Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.