Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ενωση Συλλόγων Ελλήνων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης: Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

Με μεγάλη μας λύπη σας γνωστοποιούμε ότι έναν ακριβώς μήνα μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζουμε να αναμένουμε τους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν στα σχολεία μας. Και ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό και επαναλαμβάνεται, δυστυχώς ούτε και φέτος βρέθηκε λύση.

Το εβδομαδιαίο μάθημα έχει περιοριστεί σε δίωρα ανά επίπεδο: Είναι αδιανόητο τα ελληνόπουλα της ομογένειας που έχουν περιορισμένες
ευκαιρίες να εξασκήσουν τα ελληνικά τους, αφού όλη η καθημερινότητά τους είναι σε άλλη γλώσσα, να πρέπει να στερούνται ωρών διδασκαλίας. Αλλά ακόμα και όταν τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, το εβδομαδιαίο μάθημα έχει περιοριστεί σε δίωρα ανά επίπεδο.

Δεν υπάρχει οδηγία: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει οδηγία από το υπουργείο που να προβλέπει πόσες ώρες διδασκαλίας αντιστοιχεί σε κάθε τάξη/επίπεδο.

Μειώνουν την επιτυχία των παιδιών μας: Η τόση μεγάλη καθυστέρηση αλλά και οι ανεπαρκείς ώρες διδασκαλίας δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών, μειώνουν την επιτυχία των παιδιών μας στους διαγωνισμούς γλωσσομάθειας και γενικότερα δε συμβάλλουν σε μια «ομαλή» εκπαίδευση.

Αναστάτωση: Στους γονείς και μαθητές δημιουργείται αναστάτωση, αγανάκτηση καθώς ο καιρός περνάει και τελικά αφού το ελληνικό σχολείο είναι προαιρετικό, δυστυχώς να εγκατάλειψη. Ακόμη και οι τοπικές γερμανικές αρχές που μας διαθέτουν τις αίθουσες διερωτώνται γιατί μήνα Οκτώβρη αυτές παραμένουν άδειες, δίνοντας μία εικόνα μη σοβαρότητας σε όλα τα επίπεδα.

Μήπως πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία: Φανταζόμαστε ότι είναι στις προθέσεις σας να στηρίξετε τον ελληνισμό της ομογένειας. Σίγουρο όμως είναι, ότι το υπάρχων σύστημα αδυνατεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Επικοινωνήσαμε με το συντονιστικό γραφείο στο Μόναχο και με το ΔΙΠΟΔΕ. Ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις κενές θέσεις. Εύλογα διερωτόμαστε μήπως πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία, μήπως πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα, μήπως η όλη διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία της ομογένειας πρέπει να ξεκινάει πιο νωρίς.


Πηγή: Esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.