Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ελληνικά Σχολεία Βαυαρίας: Δίπλωμα Γερμανικής Γλώσσας σε Νυρεμβέργη και Μόναχο

Νυρεμβέργη
Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Παλλάδιον και σε άμεση συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας εισήχθει από το Σχολικό Έτος 2017/18 στα Ελληνικά Ιδιωτικά Σχολεία της Βαυαρίας το πρόγραμμα «Δίπλωμα Γερμανικής Γλώσσας της συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Γερμανίας» (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz). Αυτό
σημαίνει ότι τα Ελληνικά Σχολεία στη Νυρεμβέργη και στο Μόναχο λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα για την απόκτηση του Διπλώματος της Γερμανικής Γλώσσας, το οποίο έχει διεθνή αναγνώριση.

Στο Σχολικό Έτος 2017/18 συμμετείχαν 93 μαθητές της ΣΤ΄τάξης των Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων του Μονάχου και της Νυρεμβέργης στις κεντρικές εξετάσεις για την απόκτηση του Διπλώματος της Γερμανικής Γλώσσας στο επίπεδο Β1. 84 μαθητές πέρασαν τις εξετάσεις (ποσοστό επιτυχίας 90%). 
Μόναχο
Η τελετή απονομής των διπλωμάτων της Γερμανικής Γλώσσας στους επιτυχόντες μαθητές πραγματοποιήθηκε στις 1 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη και στις 2 Οκτωβρίου 2018 στο Μόναχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.