Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Το πρώτο τρόπαιο που κατακτήθηκε από Έλληνα τενίστα στην ιστορία της open era - ΒΙΝΤΕΟ

Για άλλη μια φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλάζει την ιστορία του ελληνικού τένις! Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, Νο. 16 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Ernests Gulbis με 6-4, 6-4 στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο ATP Tour!
Έγινε φυσικά ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε κάτι τέτοιο, ενώ ήταν ήδη ο πρώτος που είχε παίξει σε περισσότερους από έναν τελικό. Θυμίζουμε πως αυτός ήταν ο 3ος του τελικό στο tour, μετά από το Barcelona Open (ATP 500) και το Rogers Cup (ATP Masters 1000).

Η 3η του φορά σε έναν τελικό, αποδείχτηκε και φαρμακερή! Ο "Στεφ" είχε έναν εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του Stockholm Open, μένοντας ψύχραιμος όταν έπρεπε, υπομονετικός και πολύ καλός στις επιθέσεις του.

Στο πρώτο κιόλας game, o Στέφανος έπρεπε να σβήσει break point για να κρατήσει το σερβίς του, αυτό ωστόσο ήταν και το μοναδικό που αντιμετώπισε σε όλο το παιχνίδι! Σε όλα τα υπόλοιπα service games του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Gulbis και στο τέλος του κάθε σετ, στο 10ο game συγκεκριμένα, έκανε από ένα break για να διαμορφώσει αυτό το 6-4, 6-4, σε 1 ώρα και 21 λεπτά

H Στοκχόλμη θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά του Τσιτσιπά, που εκτός απ' όλα τ' άλλα έγινε και ο πρώτος τενίστας που κέρδισε τον Gulbis σε τελικό, αφού μέχρι σήμερα ο Λετονός είχε ρεκόρ 6-0 ως φιναλίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.