Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Γερμανία: Περισσότερες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2017

Σχεδόν 139.000 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν πέρυσι

Η αστυνομία κατέγραψε σημαντικά περισσότερα περιστατικά οικιακής βίας το 2017 από ό, τι το προηγούμενο έτος. Το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναφέρεται στην αξιολόγηση των εγκληματικών στατιστικών στοιχείων της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής
Υπηρεσίας σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. 

Συγκεριμένα πέρσι 138.893 άτομα στη Γερμανία κακοποιήθηκαν, καταδιώχθηκαν, απειλήθηκαν ή ακόμη και σκοτώθηκαν από το σύντροφο ή πρώην σύντροφό τους,  Μεταξύ αυτών ήταν 113.965 γυναίκες, που αντιστοιχούν στο 82%.

Οι αριθμοί είναι υψηλότεροι από ό,τι το 2016 όπου σύμφωνα με την έκθεση είχαν καταγραφεί σχεδόν 900 λιγότερα κρούσματα βίας (133.080).

Η αύξηση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Franziska Giffey οφείλεται και στο γεγονός ότι στις στατιστικές έχουν συμπεριληφθεί πλέον και νέες κατηγορίες όπως π.χ. η στέρηση της ελευθερίας, η καταναγκαστική πορνεία και η μαστροπεία.

Τα στοιχεία θα παρουσιαστούν επίσημα από την Υπουργό την ερχόμενη Τρίτη. Προηγουμένως, η υπουργός τόνισε στο περιοδικό Spiegel: «Το πρόβλημα περνάει από όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλα τις εθνικές ομάδες». Έτσι, το ποσοστό των Γερμανών υπηκόων μεταξύ των υπόπτων ήταν λίγο κάτω από το 68%. "Μεμονωμένα δημοσιεύματα δίνουν συχνά μια διαφορετική εικόνα", είπε η Υπουργός, «Αν διαβάζουμε εφημερίδες έχουμε μερικές φορές την αίσθηση ότι μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χτυπούν ή  σκοτώνουν τις γυναίκες τους, επειδή ακριβώς αυτά τα περιστατικά μεγαλοποιούνται»

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στον υψηλό αριθμό των θανάτων: 147 γυναίκες σκοτώθηκαν το 2017 από τον σύντροφο ή πρώην σύντροφό τους δηλ. κατά μέσο όρο έχανε τη ζωή της κάθε δεύτερη με τρίτη μέρα μια γυναίκα από τα χέρια του συντρόφου (ή πρώην) της. "Σε μια σύγχρονη χώρα όπως η Γερμανία, αυτό είναι αδιανόητο", συμπλήρωσε η Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.