Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Έλληνες μαθητές του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς σε πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα

Το σχολικό έτος 2017/2018 οι μαθήτριες και οι μαθητές της 5ης, 6ης και 7ης του γερμανοελληνικού κλάδου του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ  συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Βιβλιοδρομίες 2018. 

Ο διαγωνισμός αυτός προκηρύσσεται κάθε χρόνο από τα εκπαιδευτήρια Γείτονα στην Αθήνα. 

Τα παιδιά μας κλήθηκαν να διαβάσουν τέσσερα βιβλία, τα οποία εντάχθηκαν σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. 

Το σχολείο μας που συμμετείχε για πρώτη φορά σ' αυτό το διαγωνισμό, εκπροσώπησε μαζί με το Ελληνικό Δημοτικό του Βούπερταλ την ομογένεια της Γερμανίας.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, θα βραβευτούν. Τα βραβεία αυτά και οι τιμητικές διακρίσεις θα επιδοθούν σε ειδική τελετή στις 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.30 στα κτίρια των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. 

Όσοι από τους μαθητές μας επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή και να παραλάβουν αυτοπροσώπως το βραβείο τους, να δηλώσουν συμμετοχή. Τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής (2 ημερών) θα επωμισθεί η κάθε οικογένεια.

Επειδή η ημέρα της απονομής βραβείων είναι καθημερινή σχολική, πρέπει να ενημερωθεί ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της τάξης και ο διευθυντής. 

Για περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σας.



Με εκτίμηση 
Αλεξία Μυριούνη 
(Φιλόλογος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.