Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Mεγάλη διάκριση για τους μαθητές του Leibniz Montessori Gymnasium από το Düsseldorf

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για τους μαθητές του Leibniz Montessori Gymnasium από το Düsseldorf!
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, έλαβε χώρα η εκδήλωση,της  βράβευσης των μαθητών Και μαθητριών που διακρίθηκαν στις 20ες Βιβλιοδρομίες! 

Οι Βιβλιοδρομίες είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 21η συνεχόμενη χρονιά.
Είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα
που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν.

Στην εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η ανάγνωση λογοτεχνικών  βιβλίων συμβάλλει στη γλωσσική και αισθητική καλλιέργεια του αναγνώστη, τον ευαισθητοποιεί απέναντι στα προβλήματα της ζωής, τον προβληματίζει και διευρύνει ουσιαστικά τις προσωπικές του εμπειρίες.

Στόχοι του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ, πέρα από τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων, είναι και η ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

"Η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας τους είναι ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος, καθώς με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού προβλέπεται και η ομαδική συμμετοχή." Το περσινό σχολικό έτος πήραμε για πρώτη φορά μέρος εκπροσωπώντας τον Ελληνισμό της Γερμανίας και το Σχολείο μας, τον ελληνογερμανικό κλάδο του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ. Tο εγχείρημα ήταν δύσκολο, χαρήκαμε πολύ για τα αποτελέσματα των παιδιών μας που τα κατάφεραν.  

Κι αυτό, γιατί στις εποχές της ψηφιοποίησης μόνο απλό δεν είναι να πιάσεις το βιβλίο όταν μύριοι ψηφιακοί "πειρασμοί" μπορούν να σου αποσπάσουν ανά πάσα στιγμή την προσοχή.
Είναι όμως πάντα σταθερό μας μέλημα να προωθούμε την φιλαναγνωσία με την συμμετοχή σε δράσεις όπως και στις φετινές Βιβλιοδρομίες 2019 αλλά και με την διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που προωθούν το βιβλίο όπως λογοτεχνικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων και λογοτεχνών".

Αλεξία Μυριούνη

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ υποδέχτηκαν και τίμησαν ο κ. Λευτέρης Γείτονας, ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ο δήμαρχος Βάρης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο διοικητής υποστράτηγος Σχολής Ευελπίδων, κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, η γενική γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Εύα Παπαδάτου και πολλοί άλλοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.