Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Γερμανία: Σε 9 πόλεις στη Γερμανία καθιερώνεται το "πράσινο βέλος" για τους ποδηλάτες

Σε εννέα μεγάλες πόλεις της Γερμανίας θα καθιερωθεί το "πράσινο βέλος" για τους ποδηλάτες  σε κομβικά σημεία των πόλεων. Αρχικά θα είναι δοκιμαστικό το εγχείρημα. Οι πόλεις που θα καθιερωθεί το "πράσινο βέλος" είναι Bamberg, Darmstadt, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Λειψία, Μόναχο, Munster, Reutlingen και Στουτγάρδη.

Το σήμα με το πράσινο βέλος θα τποθετείται στα δεξιά ενός φανό οδήγησης και θα επιτρέπει στον ποδηλάτη στο κόκκινο φως να στρίψει δεξιά 9αφού προηγούμενα σταματήσει). . Αυτός ο κανονισμός αποτελεί μέρος του γερμανικού κώδικα ομοσπονδιακής οδικής κυκλοφορίας από το 1994. Στη ΛΔΓ, το πράσινο βέλος εισήχθη το 1978.

Το "λόμπι" των πεζών βλέπει "κινδύνους" 
Ο  κανονισμός είναι αμφιλεγόμενος καθώς . To πράσινο βέλος προκαλεί αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων, δήλωσε ο σύλλογος πεζών "fuss.V." o ποίος  βασίστηκε σε μια μελέτη. Η ανάλυση σε 169 από τις 505 διασταυρώσεις στη Γερμανία  με πράσινο βέλος κατέγραψε σε σε τρία χρόνια 20 ατυχήματα με σωματικές βλάβες. Στις διασταυρώσεις χωρίς βέλος, ο αριθμός ήταν 14.

Αλλά και για τους οδηγούς ΙΧ φαίνεται  τα οφέλη του πράσινου βέλους να μην είναι ιδιαίτερα τουλάχιστον σύμφωνα με μελέτη της Unfallforschung der Versicherer (UDV) . Και αυτό καθώς η το "κέρδος" χρόνου που προκύπτει από επίδραση της δεξιάς στροφής στο κόκκινο συνήθως χάνεται ι στο επόμενο φανάρι. "Το πράσινο βέλος είναι επομένως καθαρά αντικειμενικό  περιττό σήμα στην κυκλοφορία", αναφέρει το UDV.

Πηγή: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.