Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Γερμανία: Σε πολλές πόλεις μέχρι και το 90% δεν μπορεί να πληρώσει τα ενοίκια νέων διαμερισμάτων

Έρευνα για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Panorama του πρώτου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού ARD καταγράφει ότι εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία δεν μπορούν οικονομικά να νοικιάσουν νέα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την έρευνα πάνω από 27% του καθαρού μισθού πηγαίνει
στο ενοίκιο.

Ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις η κατάσταση είναι "τραγική". Στο Βερολίνο π.χ. το ποσοστό μισθού που χρειάζεται κάποιος για την κάλυψη του κόστους του ενοικίου σε νέα κτίρια φθάνει το 41,3%, στην Φρανκφούρτη 40,7% ( ένα διαμέρισμα με 3 δωμάτια νοικιάζεται μ.ο. 1450 € χωρίς τα κοινόχρηστα).

Στη Λειψία μπορεί το ενοίκιο για ένα 3άρι να είναι 1.012 € αλλά καθώς οι μισθοί είναι στη συγκεκριμένη περιοχή χαμηλότεροι χρειάζεται το 37,5% του μισθού για κάλυψη του ενοικίου.

Το Μόναχο η ακριβότερη πόλη σε απόλυτους αριθμούς

Το Μόναχο παραμένει η ακριβότερη πόλη σε απόλυτους αριθμούς με 18,67 € το τ.μ. στο Βερολίνο 14 € τ.μ. στην Φρανκφούρτη 14,95 € τ.μ. και στο Ντίσελντορφ 13,28 € ανά τ.μ.

Σε Φρανκφούρτη, Αουγκσπουργκ, Λειψία, Jena το 90% ενός μ.ο.νοικοκυριού δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του 90% των νέων διμαερισμάτων που χτίστηκαν.

Στο Βερολίνο, Μάιντς, Νυρεμβέργη, Regensburg, Passau, Στουτγάρδη, Würzburg, Μόναχο, Magdeburg, Kολωνία, Ηagen, Düsseldorf, Δρέσδη, Ερφούρτη, Gotha, Garmisch Patenkirchen το ποσοστό μπορεί να μην φθάνει το 90% αλλά ξεπερνάει το 66% των νοικοκυριών που δεν μπορεί με το μισθό του να καλύψει το ενοίκιο ενός διαμερίσματος που χτίστηκε πρόσφατα.

Αύξηση και στο κόστος οικοδομής 

Επίσης, από το 2005 σύμφωνα με το Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) αυξήθηκε το κόστος οικοδομής 33% 

Η έρευνα παρουσιάστηκε από τον Johannes Edelhoff, NDR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.