Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Νέα Ζηλανδία: Ένοπλοι «γάζωσαν» πιστούς σε τζαμιά – 49 νεκροί

Μακελειό σημειώθηκε σε δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας στην πόλη Κράιστσερτς  μετά από επιθέσεις ενόπλου ή ενόπλων δραστών οι οποίοι άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 49 νεκρούς, σε μία από τις χειρότερες και πιο σκοτεινές ημέρες που βιώνει η χώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες
πληροφορίες, ο ένας δράστης ο οποίος είναι Αυστραλός 28 ετών  μπήκε στο ένα τέμενος και άνοιξε πυρ στοχεύοντας αδιακρίτως όποιον έβλεπε μπροστά του. Από την πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη 1.40 μμ (τοπική ώρα)  σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε δεύτερη επίθεση σε τέμενος που βρισκόταν σε σχετικά μικρή απόσταση από το άλλο. Οι πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες για το αν ο δράστης και της δεύτερης επίθεσης ήταν ο ίδιος.

Οι Αστυνομικές Αρχές  έχουν συλλάβει τρεις άντρες και μια γυναίκα. Ο ένας εκ των δολοφόνων φέρεται να είναι γνωστός στις αρχές για την δράση του στον ακροδεξιό χώρο. 

Επίσης σύμφωνα με τα ΜΜΕ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, έχουν εξουδετερωθεί 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έκανε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως μέσα στο τζαμί.

Πηγές: ARD, in.gr, Tagesschau

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.