Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ευρώπη: 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Max Planck καταλήγουν  σε ανησυχητικό συμπέρασμα στην έρευνά τους για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έτσι μόνο στην Ευρώπη, περίπου 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο λόγω των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής
ρύπανσης

Σύμφωνα με μελέτη των επιστημόνων του Mainz, ο ρύπανση του ατμοσφαιρικού  αέρα είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντικά περισσότερους πρόωρους θανάτους από όσο είχε εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, μια ομάδα με επικεφαλής τον ατμοσφαιρικό ερευνητή Jos Lelieveld και τον καρδιολόγο Thomas Münzel έχουμε περίπου 8,8 εκατομμύρια θανάτους ετησίως παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην European Heart Journal, περίπου 120 άτομα ανά 100.000 κατοίκους ετησίως πεθαίνουν πρόωρα από τις επιπτώσεις του μολυσμένου αέρα και στην Ευρώπη γύρω στα 133 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στη Γερμανία υπάρχουν 154 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους ετησίως - περισσότερο από ό, τι στην Πολωνία, την Ιταλία ή τη Γαλλία,. Αυτό οφείλεται κυρίως στον πυκνό πληθυσμό της Γερμανίας, δήλωσε ο Lelieveld.

Πηγή: SZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.