Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ενας γερμανός που ζει στην Ιταλία και διδάσκει Ελληνικά

O Giacomo Klein, γερμανός μεγαλωμένος στην Ιταλία, διδάσκει ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης της Ιταλίας !!! σχεδιάζει για το διδακτορικό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έρευνα στον Ελληνισμό της Βαυαρίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διδακτορικού του εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, έρευνα για τη γλωσσική φθορά (μετά από μερικά χρόνια διαμονής στο εξωτερικό η μητρική μας γλώσσα κατά κανόνα αλλάζει).

Η έρευνα που θα λάβει υπόψη διάφορα συντακτικά και μορφoλογικά φαινόμενα και τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι χρήσιμα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία.
Η έρευνα απευθύνεται σε άτομα που έχουν φύγει από 17 χρονών και μετά από την Ελλάδα (έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα) με ανώτερο όριο ηλικίας τα 65 και έχουν τουλάχιστον
7 έτη στη Γερμανία.
Από το Φθινόπωρο ο Giacomo Klein έχει σχεδιάσει διαλέξεις στο Μόναχο, Augsburg και Νυρεμβέργη πάνω στο θέμα της γλωσσικής φθοράς και διγλωσσίας γενικότερα.

Ο Δορυφόρος συναντήθηκε χθες με τον Giacomo Klein και επειδή μας προκάλεσε εντύπωση που ένας γερμανός που μεγάλωσε στην Ιταλία ασχολείται με την ελληνική γλώσσα θα στηρίξει την προσπάθειά του αυτή όσο φυσικά μπορεί.

Eπικοινωνία για όσους ενδιαφέρονται στο εμαιλ giacomok@enl.auth.gr

1 σχόλιο:

  1. Κώστα καλημέρα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το Θέμα που μας παρουσιάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.