Τρίτη 14 Μαΐου 2019

AirHelp:Tρίτο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο το Ελ. Βενιζέλος

Στα πρώτα τρία αεροδρόμια της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται το αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ετήσιου AirHelp Score, το οποίο αξιολογεί παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της AirHelp, εταιρεία για τα δικαιώματα
των επιβατών, για ακόμα μια φορά, ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας έχει τη δική του θέση στην νικητήρια τριάδα των αεροδρομίων με επίδοση 8.38, ανάμεσα σε 132 αεροδρόμια που αναλύθηκαν.
Το αεροδρόμιο της Ελλάδας σκόραρε συγκεκριμένα 8,1 στην ακρίβεια των πτήσεων, 9,0 στην ποιότητα υπηρεσιών και 8,7 στην ποιότητα των εμπορικών υπηρεσιών. Η Ελλάδα δείχνει ότι σέβεται και αγαπά τον ταξιδιώτη προσφέροντας του υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και πολύ καλές επιδόσεις παγκοσμίως.

Οι ταξιδιώτες απόλαυσαν την καλύτερη εμπειρία δίνοντας την πρωτιά και φέτος στο Hamad International Airport. Δεύτερο είναι το Tokyo Haneda International Airport και ακολουθεί ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας. Το αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν, το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ και το αεροδρόμιο Πορτέλα της Λισαβόνας κατατάχθηκαν στις κατώτατες θέσεις. Όλα τα αεροδρόμια αξιολογήθηκαν βάσει της απόδοσης στους τομείς της ποιότητας υπηρεσιών, των τροφίμων και των επιλογών καταστημάτων.

Σημειώνεται πως η επιλογή των 132 αεροδρομίων έγινε με βάση τα πιο πολυσύχναστα και πιο γνωστά αεροδρόμια του κόσμου, ενώ αποκλείστηκαν άλλα για τα οποία δεν μπόρεσαν να συλλεχθούν στοιχεία. Το διάστημα που εξετάστηκαν είναι μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2018 και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Πάντως, το AirHelp Score 2019 στις αξιολογήσεις των αεροδρομίων, καταδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στον αντίστοιχο κατάλογο για τις αεροπορικές εταιρείες.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Ελλάδας φιγουράρει για ακόμα μια φορά στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως με το εντυπωσιακό σκορ επίδοσης 8,38. Η επιτυχία του ελληνικού αεροδρομίου βασίζεται στην επιδίωξη ενός εξαιρετικού χρόνου απόδοσης και στην ποιότητα των υπηρεσιών. Οι ταξιδιώτες εκτιμούν την ακρίβεια και επιθυμούν τη φιλική εξυπηρέτησή τους στις χώρες που επισκέπτονται, ενώ οι εμπειρίες που βιώνουν κάθε φορά πρέπει να είναι αντάξιες των προσδοκιών τους και ακόμα καλύτερα να τις ξεπερνούν. Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα, μένουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου γι' αυτό και το κατατάσσουν ανάμεσα στα 3 καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως», αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός της AirHelp για τα δικαιώματα των επιβατών.

Platz    Flughafen    Stadt/Land    Gesamt    Pünktl.    Service    Läden

1    Internationaler Flughafen Hamad  Doha, Katar  
2    Internationaler Flughafen Tokio Haneda Tokio, Japan    
3    Internationaler Flughafen Athen,  Athen, Griechenland    
4    Internationaler Flughafen Afonso Pena  Curitiba, Brasilien   
5    Flughafen Danzig Lech Walesa Danzig, Polen    
6    Internationaler Flughafen Moskau Sheremetyevo Moskau, Russland    
7    Flughafen Singapur Changi  Singapur   
8    Internationaler Flughafen Hyderabad Rajiv Gandhi    Hyderabad, Indien 
9    Flughafen Teneriffa Nord    Teneriffa, Spanien   
10  Internationaler Flughafen Viracopos    Campinas, Brasilien  

Πολύ πίσω στην κατάταξη τα γερμανικά αεροδρόμια

Μολις στην 51η θέση της κατάταξης βρίσκεται αεροδρόμιο της Γερμανίας και συγκεκριμένα του Αννοβέρου ενώ ακολουθεί της Στουτγάρδης στην 54η θέση.

Τα υπόλοιπα 8 αεροδρόμια που εντάχθηκαν στην αξιολόγηση είναι:
Hamburg
Berlin Schönefeld
Köln-Bonn
Nürnberg
Berlin Tegel
München
Frankfurt am Main
Düsseldorf
τα οποία βρίσκονται πολύ πίσω στην κατάταξη. Ιδιαίτερα αρνητική ήταν η αξιολόγηση του αεροδρομίου του Μονάχου (99η θέση), της Φρανκφούρτης (113η θέση) και του Düsseldorf (118η).

Πηγή: t-online.de,  www.brief.com.cy



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.