Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ένωση Κεντρώων: Συνέντευξη με την υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Μιχελή

Κυρία Μιχελή ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί να ψηφίσουμε ;

Η Ένωση κεντρώων είναι ένα καθαρά φιλοευρωπαϊκό κόμμα . Πιστεύουμε ακράδαντα στην ευρωπαϊκή ιδέα και σε μια δυνατή Ευρωπαϊκή ´Ένωση. ´Ομως για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ευρωπαϊκή ´Ένωση, κινδυνεύει να διαμελιστεί ή ακόμη και να
διαλυθεί . Η επίδραση της ανεπαρκώς ρυθμιζόμενης παγκοσμιοποίησης , οι σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η χαοτική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών έχουν ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των ανησυχιών και του φόβου των πολιτών από εξτρεμιστικές πολιτικές δυνάμεις .
Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών , η ´Ένωση κεντρώων απαίτησε και εξασφάλισε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτικών της εταίρων . Στο Μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος διαβάζουμε : « Το EDP υποστηρίζει τις θέσεις της ´Ένωσης Κεντρώων, που καλούν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος , μετά από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα , σχετικά με το οριστικό όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς οι ´Έλληνες πολίτες δεν ερωτήθηκαν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών ´ .Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίζει   αναγνώριση και υποστήριξη των δικαίων της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αρκεί οι ελληνικές κυβερνήσεις να υπερασπίζονται σθεναρά τις ελληνικές θέσεις και να μην υποχωρούν με το πρώτο .
Η ΕΕ έχει επίσημα καθιερώσει κοινά σύνορα , αλλά δεν τα διαχειριζόμαστε από κοινού και έχει αφήσει τα κράτη μέλη του Νότου, όπως η Ελλάδα , να διαχειριστούν σχεδόν μόνα τους, δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων θαλάσσιων συνόρων. Ακόμα δεν υπάρχουν κοινοί κανόνες για το άσυλο. Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική προσέγγιση της μετανάστευσης και η ´Ένωση Κεντρώων έχει συμβάλλει με τις προτάσεις της προς αυτήν την κατεύθυνση όπως πχ να σταματήσουν να λαμβάνουν Ευρωπαϊκά Κονδύλια τα κράτη μέλη που δεν τηρούν τις ποσόστωσεις όσον αφορά την υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων .

Και γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε σ ένα κόμμα όπως την Ένωση Κεντρώων που μάλιστα αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις δύσκολα θα εκλέξει ευρωβουλευτή ;
Με ειλικρίνεια και σοβαρότητα δηλώνω, ότι την μάχη των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα την δώσω με την Ένωση κεντρώων. Δηλώνω την στήριξη μου στον Βασίλη Λεβέντη που θεωρώ ότι είναι ο πλέον κατάλληλος πολιτικός με ξεκάθαρες θέσεις για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. ´Ενας πολιτικός που σέβεται τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων από την ίδρυση του κόμματος του, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχθεί την παράδοση της Μακεδονίας και θα αγωνιστεί για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών . Πιστεύω ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει όλους ενωμένους και έτοιμους να δρομολογήσουμε μια νέα ελπιδοφόρα εποχή για την χώρα μας.
Έχω μάθει να βάζω στόχους και να οραματίζομαι, έχω μάθει να διεκδικώ . Οραματίζομαι ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και τη νέα γενιά . Η επιστημονική μου κατάρτιση, η κοινωνική μου ευαισθησία και δράση και η εμπειρία μου σε θέματα που αφορούν τα κοινά αποτελεί παρακαταθήκη για μένα .

Και γιατί να ψηφίσει ο Έλληνας που ζει στο εξωτερικό το κόμμα σας και εσάς την ίδια ;
Γιατί η ´Ενωση Κεντρώων είναι το πρώτο κόμμα που ζήτησε να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι Ομογενείς μας και δεν παζαρεύουμε τα δίκαια του Ελληνισμού και δεν κρυβόμαστε πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είμαστε οι μόνοι που θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας να πείσουμε συμμάχους και εχθρούς για την ελληνικότητα της Μακεδονίας . Μόνο η Ένωση Κεντρώων μπορεί να ακυρώσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί εγώ θα υπερασπισθώ όλα τα παραπάνω με δύναμη αλήθεια και στρατηγική !!

Το αίτημα για συμμετοχή ο απόδημος στις εθνικές εκλογές είναι πολύ παλιό και έχει διατυπωθεί από δεκαετίες καταρχήν από τους ίδιους τους απόδημους και μετά απ άλλα κόμματα. Αλλά πείτε μας κάτι άλλο ; Αν εκλεγείτε ευρωβουλευτής έχετε σκεφθεί πως θα εντάξετε τον ελληνισμό της Ευρώπης εκτός Ελλάδας στο σχεδιασμό δράσεων του κόμματος σας και τις δικές σας στο ευρωκοινοβούλιο ;

Οι Προτεραιότητες θα είναι με βάση τις κοινωνικές ανάγκες . Η μεγαλύτερη Ευρώπη πρέπει να είναι καλύτερη για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Εάν εκλεγώ θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να καταπολεμηθούν οι ανισότητες . Στηρίζουμε το ευρώ και την ενωμένη Ευρώπη , αλλά χρειαζόμαστε αποφάσεις που θα οδηγήσουν την γηραιά ήπειρο σε άλλο βηματισμό . Η Ευρώπη μόνο ενωμένη και ισχυρή μπορεί να πορευτεί .Οφείλουμε μέσα από συμμαχίες και συνεννοήσεις των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου να βρούμε συνισταμένες που θα δρομολογήσουν εξελίξεις με γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία των λαών . Η ´Ένωση Κεντρώων μέσα από τις γραμμές του ( EDP) και με προσωπικές παρεμβάσεις θα πιέσουμε τα θεσμικά όργανα της Κομισιόν να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα, ώστε να υλοποιηθούν πολιτικές ανάπτυξης που θα δώσουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες της Ευρώπης . Θα συνεργαστώ με τις δυνάμεις του κέντρου για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις κυρίως για τα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων .
Θα αξιοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του κόμματος. Θα δημιουργήσουμε τομέα Απόδημου Ελληνισμού που σε συνεργασία με στελέχη της Ένωσης κεντρώων θα αξιολογούν θέματα μπορεί να είναι και θα είναι μέρος των δράσεων του κόμματος, για πολιτικά, πολιτιστικά, εργασιακά, οικονομικά , καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις μεταναστευτικές πολιτικές

Η ´Ενωση Κεντρώων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, ένα συνασπισμό ευρωπαϊκών κεντρώων κομμάτων . Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, μια μια βαθιά δημοκρατική και ριζική μεταρρύθμιση . Οι λαοί της Ευρώπης έχουν αποκλειστεί από το όραμα της. Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους λαούς της. ´Ηρθε η ώρα για τους Κεντρώους δημοκράτες της Ευρώπης να υψώσουν το ανάστημα τους. Τα κόμματα που έχουν κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό σκηνικό κατά τις πρόσφατες δεκαετίες δεν έχουν πλέον την ικανότητα να αναζωπυρώσουν την απίστευτη δυναμική που κατάφεραν να δημιουργήσουν οι ιδρυτές της ´Ενωσης. ´Εχουν κουραστεί και έχουν απογοητεύσει τον κόσμο: το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και τους θεσμούς της Ευρώπης ολοένα και διευρύνεται . Επιπλέον, γίνεται όλο και πιο σύνηθες οι ευρωπαϊκές πολιτικές να είναι ανεπαρκείς ή ελλιπείς . Θέλουμε μαζί με τους Ευρωπαϊστές συναδέλφους μας να επαναφέρουμε την Ευρώπη στη σωστή πορεία . Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης .
Πιστεύω ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρεί όλους ενωμένους και έτοιμους να δρομολογήσουμε μια νέα ελπιδοφόρα εποχή για την χώρα μας.
´Εχω μάθει να βάζω στόχους και να οραματίζομαι, έχω μάθει να διεκδικώ .
Οραματίζομαι ένα καλύτερο μέλλον  για τους ´Ελληνες και τη νέα γενιά .Η επιστημονική μου κατάρτιση , η κοινωνική μου ευαισθησία και δράση και η εμπειρία μου σε θέματα που αφορούν τα κοινά αποτελεί παρακαταθήκη για μένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.