Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Βίντεο από τις 31ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης

Ο Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργάνωσε τις 31ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ο.Θ.Σ.Ε. και τίμησε στις 25 Μαΐου στην πόλη της Στουτγάρδης, στην αίθουσα  CARL BENZ ARENA, την επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης και δημοσίευσε σήμερα βίντεο από τις εκδηλώσεις.

Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την ανάρτηση του βιντεο αναφέρει "Σε έναν κατάμεστο χώρο, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί, πάνω από 1200 άτομα αντάμωσαν για να χορέψουν, να γλεντήσουν και κυρίως να τιμήσουν τον αγώνα για την ελευθερία και
να διαδώσουν τα ήθη και τα έθιμα της αγαπημένης μας Θράκης στα νέα παιδιά της ομογένειας.

Ήταν μια τεράστια επιτυχία που γράφτηκε στην ιστορία. Οι μουσικοί  από την Ελλάδα Βαγγέλης Δημούδης, Βασίλειος Καρακούσης, Γιώργος Νταβλιάκος, Παναγιώτης Σάκκουλας, Νίκος Αγγούσης, Γεώργιος Δρικούδης, Αστέριος Τράκας και Σπύρος Τζιάτζιος με τα παραδοσιακά τους ακούσματα ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα αυθεντικό θρακιώτικο γλέντι.  12 σύλλογοι αντάμωσαν δίνοντας το μήνυμα ότι η θρακιώτικη παράδοση συνεχίζεται από γενιά σε γενιά. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Θρακικού Πολιτιστικού Συλλόγου Στουτγάρδης Χρήστος Σαραγλής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανέστης Κετεσίδης. Παρών στη μεγάλη αυτή εκδήλωση δήλωσε και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, κυρία Ελένη Λιανίδου.

 Ο σύλλογος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους με την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία του. Άξιο αναφοράς καθώς και μια πολύ συγκινητική στιγμή ήταν ότι πριν την είσοδο των λαβάρων των συλλόγων στην αίθουσα, παρουσιάστηκε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821, το οποίο υψώθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στο χωριό Λάβαρα.

Με το μήνυμα να κρατήσουμε τον πολιτισμό και την παράδοση ψηλά, δίνουμε ραντεβού την επόμενη χρονιά στις 32ες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θρακικής Γης και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον σύλλογο που θα αναλάβει μαζί με την Ομοσπονδία τη διοργάνωση. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ηχόραση και τον Γιάννη Ξανθούλη για τη κάλυψη της εκδήλωσης και το υπέροχο βίντεο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.