Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ADAC: Σε ποιές πόλεις της Γερμανίας είναι τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ πιό ακριβά ;

Η ADAC προχώρησε σε έρευνα σε 21 μεγάλες πόλεις της Γερμανίας (με περισσότερους από 300.000 κατοίκους) και εξέτασε τις τιμές των εισιτηρίων των τοπικών μέσω μαζικής μεταφοράς.

Η ADAC εξέτασε τις κατηγορίες εισιτηρίων που υπάρχουν σ όλες τις πόλεις όπως μηνιαία κάρτα, κάρτα μικρής διαδρομής, εβδομαδία κάρτα, μηνιαία κάρτα,
παιδικό εισιτήριο.

Από τους πίνακες που δημοσίευσε η ADAC στη σελίδα της προκύπτει ότι Κολωνία, Βόννη και Βερολίνο βρίσκονται πολλές φορές στον κατάλογο με τα ακριβότερα εισιτήρια.

Επίσης στις κατηγορίες με τα ακριβότερα εισιτήρια ΜΜΜ είναι Νυρεμβέργη (εισιτήριο απλής διαδρομής), Αμβούργο (μηνιαία κάρτα), Βερολίνο (εβδομαδιαίο εισιτήριο), Αμβούργο μηνιαία κάρτα (μάλιστα 54 € παραπάνω από τον μέσο όρο).

Στα παιδικά εισιτήρια (απλή διαδρομή) ακριβότερες είναι οι πόλεις του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Duisburg, Dortmund, Bochum, Düsseldorf, Essen, Wuppertal) καθώς και το Βερλίνο.

Ενώ όσον αφορά τη μεταφορά ποδηλάτων πάλι οι παραπάνω πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ζητούν τα ακριβότερα εισιτήρια. 

Στουτγάρδη, Μόναχο, Μάνχαιμ στον πίνακα με τα φθηνότερα εισιτήρια. Συγκεκριμένα τη φθηνότερη τιμή έχει η Στουτγάρδη σε δυο κατηγορίες εισιτηρίων. α) μικρής διαδρομής β) ημερήσιο εισιτήριο.  Το Μόναχο έχει τα φθηνότερα εβδομαδιαία και μηνιαία εισιτήρια, το Μάνχαιμ στο εισιτήριο μια διαδρομής και η λειψία στο παιδικό εισιτήριο.

Ακόμη η Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Αννόβερο δεν χρεώνουν τη μεταφορά ποδηλάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.