Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες παδιά θύματα βίας (νέα στοιχεία της αστυνομίας)

Σήμερα Πέμπτη παρουσιάστηκαν  τα νέα στοιχεία της αστυνομίας σχετικά με αριθμό παιδιών που έχουν πέσει θύματα βίας το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 136 παιδιά σκοτώθηκαν πέρυσι, 14.606 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά με ένα στα δέκα να είναι κάτω των έξι.

Από τα 136 παιδιά (πέρσι 142) το 80% ήταν νεότερα από έξι χρόνια. Η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου ήταν
η επίθεση από αμέλεια

Στα στατιστικά στοιχεία καταγράφονται επίσης 29 νεκρά παιδιά και 34 από ανθρωποκτονία. Επιπλέον, υπήρξαν 98 απόπειρες δολοφονίας. 21 περισσότερες από ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί μειώθηκε ελαφρά από 4247 τον προηγούμενο χρόνο σε 4180. Ένα στα δέκα θύματα ήταν ηλικίας κάτω των έξι ετών. Μεγαλύτεροι είναι οι αριθμοί όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση: 14.606 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά το περασμένο έτος, με ένα στα έξι να είναι κάτω από 6 ετών.  Μεταξύ αυτών ήταν 196 περιπτώσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Επιπλέον, ο αριθμός των περιπτώσεων παραγωγής, κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας αυξήθηκε από 6512 σε 7449 περιπτώσεις.

Ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την Κατάχρηση των Παιδιών, Johannes-Wilhelm Rörig, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι στατιστικές μιλούν για τη σεξουαλική βία κατά των κοριτσιών και των αγοριών με "μια συγκλονιστικά σαφή γλώσσα". Ζήτησε μια πιο συνεπή μάχη κατά της σεξουαλικής βίας ανηλίκων παιδιών και ζήτησε καλύτερες επιλογές έρευνας, όπως μια "διατήρηση δεδομένων που να συμβαδίζει με την ΕΕ", ώστε να μπορούν να προσεγγιστούν οι δράστες μέσα από τις διευθύνσεις των υπολογιστών.

Αν και τα περισσότερα εγκλήματα εναντίον παιδιών συνέβησαν πίσω από κλειστές πόρτες, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου, Holger Münch πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε. Όποιος "κοιτάζει αλλού γίνεται συνυπεύθυνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.