Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Νέα έκθεση UNICEF: Σχεδόν κάθε δέκατο παιδί στον κόσμο εργάζεται

Mπορεί ο αριθμός των παιδιών που πρέπει να εργάζονται να μειώνεται ωστόσο, η UNICEF εκφράζει την ανησυχία της για την επιβράδυνση αυτής της πτώσης. Ειδικά στην Αφρική και την Ασία, εκατομμύρια παιδιά πρέπει να εργάζονται.

Η UNICEF καλεί για ισχυρότερη καταπολέμηση της παιδικής εργασίας παγκοσμίως. 152 εκατομμύρια
κορίτσια και αγόρια, σχεδόν κάθε δέκατο παιδί στον κόσμο, εργάζεται για να συμβάλει στην επιβίωση των οικογενειών τους, δήλωσε αύριο την Τετάρτη ο οργανισμός βοήθειας στην Κολωνία με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά της παιδικής εργασίας».

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς (73 εκατομμύρια) υποφέρουν από συνθήκες εργασίας που είναι επικίνδυνες ή εκμετάλλευσης. Τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια που πλήττονται από παιδική εργασία ζουν στην Αφρική (72 εκατομμύρια), ακολουθούν τα παιδιά από την Ασία (62 εκατομμύρια). Περισσότερο από το 70% των εργαζόμενων κοριτσιών και αγοριών εργάζεται στη γεωργία.
Τα τελευταία χρόνια πάντως η παιδική εργασία έχει υποχωρήσει. Από 246 εκ το 2000 ο αριθμός έχει μειωθεί στα 152 εκ παιδιά. 
Όμως ο ρυθμός της μείωσης δεν είναι ικανοποιητικός δηλώνει η UNICEF και τελευταία έχει μειωθεί έτσι το 2025 θα συνεχίζουν να εργάζονται 121 εκ παιδιά 

Πηγη: ARD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.