Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Με φουστανέλα και τσαρούχι στην παρέλαση του μεγαλύτερου πανηγυριού του κόσμου

Φέτος το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί για 186η φορά το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι στον κόσμο. 

Η φετινή έκδοση θα έχει μια ιδιαίτερη αναφορά στον Ελληνισμό καθώς στην παραδοσιακή παρέλαση μέσα από την πόλη του Μονάχου -μια μέρα μετά την έναρξη του πανηγυριού (22 Σεπτεμβρίου) - θα υπάρχει για πρώτη φορά και ελληνική συμμετοχή.

40 μέλη, χορευτές της Ηπειρωτικής
Κοινότητας Μονάχου με παραδοσιακές φορεσιές
θα πλαισιώσουν άλλα 59 (κυρίως βαυαρικά) σχήματα στην παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την κεντρική Maximilliansstr για να καταλήξει στο πανηγύρι (Esperantoplatz).

Όπως δηλώνει στο "ΔΟΡΥΦΟΡΟ" το μέλος του ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου και υπεύθυνος της συγκεκριμένης δράσης Γιάννης Βασιλείου :

"Ο ερχόμενος Σεπτέμβρης είναι για την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου μοναδικός και ξεχωριστός αφού για πρώτη φορά ελληνικός φορέας θα συμμετάσχει στην παραδοσιακή παρέλαση για την έναρξη του μεγαλύτερου λαϊκού πανηγυριού στο κόσμο, το πασίγνωστο Oktoberfest. .... Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου γιορτάζοντας αυτή τη χρονιά τα 50 χρόνια ύπαρξης και δράσης στο Μόναχο θέλησε με την αίτηση συμμετοχής να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη αλλά και να επισφραγίσει το γεγονός ότι είναι ένα κομμάτι του Μονάχου και γενικότερα της Βαυαρίας"

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου Νικόλαος Σταμάτης δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος ότι η Ηπειρωτική Κοινότητα κατόρθωσε την χρονιά που γιορτάζει τα 50χρονα γενέθλιά της να είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος στην ιστορία του πανηγυριού που θα συμμετέχει στην παρέλαση.

Επίσης, επισημαίνει ότι αποτελεί δικαίωση για τους νέους που συμμετέχουν και προσφέρουν στο χορευτικό συγκρότημα της Ηπειρωτικής Κοινότητας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι τα κριτήρια επιλογής από πλευράς της οργανωτικής επιτροπής είναι ιδιαίτερα αυστηρά καθώς θέλουν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της παρέλασης. 

Περισσότερες φωτογραφίες και το πρόγραμμα της διαδρομής στη σελίδα μας για το Μόναχο www.doryforos.org








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.