Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Πρωτιές γα Τεντόγλου και Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Πολωνία

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα και η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησαν την πρώτη θέση στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα ομάδων στην Πολωνία (9-11 Αυγούστου) 

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα 8.30μ. στην τρίτη του προσπάθεια κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος στο ευρωπαικό πρωτάθλημα ομάδων στίβου στην Πολωνία.

Ο Έλληνας άλτης ανεβαίνοντας στην πιο ψηλό σκαλί του βάθρου χάρισε 12 βαθμούς στην χώρα μας.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάσερες με 8,02μ., ενώ την τρίτη πήρε ο Τόμας Γιόστσουκ  από την Πολωνία με 8,00μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν και πάλι η καλύτερη στο επί κοντώ των γυναικών!

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης είχε πετυχημένη την πρώτη της προσπάθεια στα 4.56μ. (από εκεί ξεκίνησε τα άλματά της) και στη συνέχεια άφησε τα 4.61μ. και 4.66μ. για να δοκιμάσει ψηλότερα.

 Όταν ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4.70μ. και η Στεφανίδη έκανε άκυρο το πρώτο της άλμα, είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη και τους 12 βαθμούς για τη χώρα μας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προσπέρασε αυτό το ύψος με την τρίτη, ενώ “κόλλησε” στα 4.80μ. αν και στις δύο τελευταίες της προσπάθειες έδειξε ικανή να ξεπεράσει τον πήχη.




πηγή: filathlos.gr

Η χώρα μας μετέχει στη Σούπερ Λίγκα, αφού κατάφερε να διατηρηθεί στις 12 κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης, πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση της Λιλ.

Φέτος το έργο των αθλητών και αθλητριών μας είναι δυσκολότερο, καθώς λόγω των αλλαγών που θα ισχύσουν στην διοργάνωση του 2021, στη Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να μείνουν μόλις επτά ομάδες. Αυτό σημαίνει πως οι πέντε υπόλοιπες θα αφήσουν την κατηγορία και η νικήτρια ομάδα της Α΄κατηγορίας θα ανέβει προκειμένου να συμπληρωθεί η οχτάδα της διοργάνωσης του 2021.
Η χώρα μας μετέχει στο ίδιο γκρουπ με τις Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.