Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Γερμανία: Το σχέδιο για καλύτερη ασφάλεια των πολιτών στους σταθμούς

Με αφορμή το τραγικό συμβάν τέλη Ιουλίου όπου κάποιος είχε σπρώξει ένα παιδάκι 8 ετών και τη μητέρα του στις γραμμές την ώρα που έμπαινε στο σταθμό το τρένο (το παιδί σκοτώθηκε επί τόπου ενώ η μητέρα τραυματίστηκε σοβαρά) είχε ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος στη Γερμανία για την ασφάλεια των πολιτών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Σήμερα η Βαυαρική Ραδιοφωνία κατέγραψε το σχέδιο που προέκυψε από συνάντηση του αρμόδιου Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών r Horst Seehofer, του Ομοσπονδιακού Υπουργού Συγκοινωνιών Andreas Scheuer και εκπροσώπους της Deutsche Bahn (Οργανισμός Γερμανικών Σιδηρόδρομων) το οποίο προβλέπει:

Αύξηση του προσωπικού της ομοσπονδιακής αστυνομίας
  • 11.300 επιπλέον άτομα θα στελεχώσουν της ομοσπονδιακή αστυνομία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας. Το χρονοδιάγραμμα θέλει αυτό να είναι εφικτό ως το 2025.
  • Επίσης, θα υπάρχει ειδικό σημείο αναφοράς στο οποίο θα μπορεί να απευθύνετε ο πολίτης στην αστυνομία μέσα στους σταθμούς.

10 εκ. € θα δώσει και η Deutsche Bahn για να αυξήσει και το δικό της προσωπικό ασφαλείας. 

Βιντεοκάμερες: Επέκταση σύγχρονων καμερών σε όλους τους μεγάλου σταθμούς έως το 2024. Ήδη έχουν εγκριθεί 70 εκ € για την ομοσπονδιακή αστυνομία και το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στον ευρύτερο σχεδιασμό -και σύμφωνα με το δημοσίευμα- ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Seehofer φιλοδοξεί να αξιοποιήσει πρόγραμμα που λειτούργησε πιλοτικά το 2017 στο Βερολίνο σύμφωνα με το οποίο μπορεί με ειδικό πρόγραμμα ακόμη και μέσα σε πολύ κόσμο να αναγνωρίζονται πρόσωπα τα οποία είναι καταζητούμενα .

Ο σχεδιασμός πάντως, στο μεγαλύτερο μέρος, πρέπει να περάσει από την ομοσπονδιακή Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.