Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Βουλή: Αναβολή της αυριανής συζήτησης για την ψήφο των αποδήμων - οι θέσεις του «Πράττω» και το βίντεο Βαρουφάκη

Ο δημόσιος διάλογος σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που είναι σε εξέλιξη για την ψήφο των αποδήμων, οδήγησε την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος να αποφασίσει κατά πλειοψηφία, την αναβολή της συζήτησης αύριο, Πέμπτη, για το άρθρο 54 που αφορά το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές περιφέρειες.

Τη θέσεις της ανακοίνωσε η πολιτική κίνηση «Πράττω»
Εξειδικεύοντας τις θέσεις της η πολιτική κίνηση «Πράττω» - επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Υπουργός Νίκος Κοτζιάς - σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού επισημαίνει τα εξής:

«Είναι αυτονόητο να έχουν το δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ε.Ε. στα κράτη όπου ζουν. Άλλωστε, μετέχουν ήδη στις ευρωκλογές. Η πρακτική ρύθμιση για αυτούς είναι σχετικά εύκολη. Μπορεί να υλοποιείται με την επίδειξη ελληνικού διαβατηρίου ή ταυτότητας.
Στους ευρισκόμενους στις υπόλοιπες ηπείρους Έλληνες, το δικαίωμα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος μπορεί να φτάσει μέχρι τη δεύτερη γενιά.

Το εκλογικό δικαίωμα μπορεί να ασκείται στις κατά τόπους διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας, με αυτοπρόσωπη παρουσία, ενώπιον δικαστικού εκπροσώπου. Η επιστολική ψήφος αποκλείεται κατηγορηματικά.

Το αποτέλεσμα της ψήφου των εκτός Επικρατείας Ελλήνων πολιτών να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα της Επικρατείας.

Έως 15 έδρες, από το σημερινό μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος, θα διατίθεται για την υλοποίηση των πιο πάνω».

Μήνυμα Γιάννη Βαρουφάκη στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Με βίντεο ο Γ. Βαρουφάκης που έχει τίτλο " Μήνυμα στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων" αναφέρεται στο θέμα εάν πρέπει ή όχι να προσμετράτε η ψήφος των αποδήμων.


https://www.youtube.com/watch?v=7lxGo0lWMfk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.