Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Γερμανία: Πρέπει να έχω χειμωνιάτικα λάστιχα στο ΙΧ ; Πότε πληρώνουμε πρόστιμο

Στη Γερμανία ο ΚΟΚ δεν προσδιορίζει επ ακριβώς το χρόνο που ένας κάτοχος ΙΧ πρέπει να έχει λάστιχα που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Γενικά υπάρχει ο κανόνας από «Ο έως Ο», που σημαίνει ότι καλοκαιρινά λάστιχα έχουμε από το Πάσχα (Ostern) έως τον Οκτώβριο.

Όμως παρόλο που δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός υπάρχουν
κατά περίπτωση πρόστιμα.
Συγκεκριμένα: Αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες αυτό κοστίζει σε έναν έλεγχο πρόστιμο 60 € και ένα πόντο στο σύστημα του "Flensburg" . Αν μάλιστα εμποδιστεί η κυκλοφορία το πρόστιμο αυξάνεται σε 80 € (και έναν πόντο). 

Αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και κινδυνεύσει κάποιος από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν χειμερινά λάστιχα τότε το πρόστιμο φθάνει τα 100 €. Τέλος αν συμβεί ατύχημα ως αποτέλεσμα ότι δεν υπήρχαν χειμερινά λάστιχα τότε το πρόστιμο είναι 120 € και έναν πόντο στο Flensburg.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που άλλος πρόσωπο είναι ο οδηγός και άλλο ο κάτοχος ενός ΙΧ
Σ αυτήν την περίπτωση δεν τη γλιτώνει ο οδηγός άσχετα εάν δεν είναι ο κάτοχος του ΙΧ. Το πρόστιμο είναι διπλό, και ο κάτοχος και ο οδηγός θα λάβουν πρόστιμο και  πόντους.

Η ασφάλεια 
Κατά κανόνα η ασφάλεια αναλαμβάνει το κόστος της ζημιάς ακόμη και με καλοκαιρινά λάστιχα. Όμως ,αν η ζημιά αφορά το ίδιο το ΙΧ τότε δεν υπάρχει εγγύηση ότι η ασφάλεια θα καλύψει όλο  το κόστος της ζημιάς (Vollkaskoschutz).

Πηγή: ADAC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.